Virtuális országjárásunk során a Facebook-hírek segítségével most is azt vizsgáltuk, miként reagálnak a teniszklubok, edzők a koronavírus következtében kialakult helyzetre.

Csütörtök esti szemlénk akár órák alatt is megváltozhat az események kapcsán.

A tenisz-palya.hu várja az egyesületektől, pályatulajdonosoktól érkező aktuális információkat, hogy segítsünk a gyors tájékoztatásban.

 

Budapest Tenisz Centrum
A Szamos utcai létesítmény szombaton bezárja kapuit - tudtuk meg Bardóczky Kornéltól, a városmajori klub edzőjétől. Az egykori Davis Kupa játékos elmondta, hogy már ezen a héten is takaréklángon működtek, a szokottnál jóval kevesebben jártak edzésekre, a hétvégén azonban lakat kerül a BTC bejáratára.

MTK Sport
Ha otthon kell maradnod, akkor is figyelj a testmozgásra! Íme néhány gyakorlat, melyhez csak 2 ásványvizes üveg kell. Bemutatja Sági Inez, az MTK Budapest tornásza, akit megkértünk, hogy mobiltelenfonnal, otthoni körülmények készítsen videót!
#maradjotthon #mtkvideo

Magyar Tenisz Szövetség
A március 20-22-i és az április 18-19-i edzői továbbképzés, valamint a március 27-29-re meghirdetett bíróképzés elmarad. Pótlásukról később adnak tájékoztatást.
A személyes ügyintézés az MTSZ hivatalában további értesítésig szünetel. A munkavállalók elektronikus elérhetőségei az MTSZ honlapján megtalálhatóak, akik ügyfélfogadási időben elérhetők.

A március 26-ra meghirdetett CSB sorsolás elmarad. A csapatokat értesítik az új időpontról.

A Nemzeti Edzés Központ öltözőit és közösségi tereit nem lehet használni, a teniszcsarnokba pedig csak válogatott játékos és edzője léphet be, kísérőknek tilos a belépés.

Premier Padel, Budapest
Hát úgy néz ki eddig tartott a lendület! Pontosan egy hónapja nyitott a sátor és ma úgy döntöttünk minden barátunk, versenyzőnk, ügyfelünk biztonsága érdekében, hogy a legbiztonságosabb megoldás mindenki számára az, ha átmenetileg szüneteltetjük a játékot, amíg a vírus tombol. Nagyon reméljük, hogy hamarosan újranyithatunk és újra egymásra talál a padel-család! Mert mi egy család vagyunk! Addig is mindenféle karanténpadel videoval szórakoztatunk titeket! Legyetek egészségesek, tartsatok erőnléti edzéseket otthon és kívánunk nektek minden jót! Hamarosan találkozunk! #padel #premierpadel #seeyousoon

Teniszport.hu Sportegyesület (Akadémia Tenisz Klub), Budapest
A sátrat leszedtük, 2 pályát már felújítottunk, 4 pályán locsoló rendszert építettünk ki, még 4 pálya felújítását, kertrendezést és karbantartást tervezünk.
Sajnos a járvány terjedése miatt a teniszklub ZÁRVA tart határozatlan ideig, edzések sincsenek és a pályabérlés is szünetel átmenetileg!
Vigyázzatok Magatokra!
Maradjatok Otthon!

ABC Sportclub, Vác
Az ABC Sportclub, ahogy más felelős Sportegyesület is, felelősséggel tartozik a játékosai iránt, nemcsak nevelés szempontjából, hanem játékosaink egészségének megőrzésében is. Ezért, a kialakult helyzetre való tekintettel, az edzéseket felfüggeszti.
Amennyiben a helyzet normalizálódik, visszavárunk épen és egészségesen!
Tartsátok be azokat a szabályokat, amik megkövetelik, hogy átvészeljük ezt az átmeneti időszakot!

DEAC-pálya, Debrecen
A Dóczy utcai sporttelep teljes egésze le van zárva, a tenisz szakosztály edzéseit bizonytalan időre felfüggesztették. A kétpályás sátorban a bérlők teniszezhetnek, de hatnál többen nem tartózkodhatnak a sátorban. Öltözőt és zuhanyt sem a játék előtt, sem utána nem használhatnak. Már zajlik a kinti salakos pályák előkészítése a szabadtéri szezonra. Az agráregyetemi campuson levő Teknős Csarnok négy kemény pályáját csak az egyetemi kártyával rendelkezők és a bérletesek vehetik igénybe - itt 12 játékos sportolhat egy időben a csarnokban, s az öltözők, zuhanyozók szintén zárva vannak, tehát sportruházatban kell érkezni.

Real Team Pallagi Teniszcentrum, Debrecen
Csoportos edzés nincs, alkalmi bérlők még vannak, egyre csökkenő létszámban. "Azt tapasztaljuk, hogy ők is egyest játszanak, nem párost" - mondta Kollár László. Megtudtuk az is, hogy hétfőtől megkezdődik a tavaszi szezonra való felkészülés: rendbeszedik a négy szabadtéri pályát, s közben leeresztik a sátrat, s rendbe hozzák az alatta levő két pályát is.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső