Debrecenben, a Real Team Teniszcentrumában két kategóriában tartották meg az idénynyitó amatőr versenyt, melyről a hbmtenisz.hu portál alapján és Kiss Lóránt fotóinak segítségével számolunk be.

A pallagiak két hét múlva újabb amatőr és nyílt páros versenyt szerveznek.

Jakucska István és Magyar Krisztián győzelmeivel ért végett a kétnapos verseny Pallagon. A szombati játéknap vasárnap hajnal fél 3-ig tartott, s nem sokkal később már következett a folytatás.

A szokványos versenykezdéstől kicsit eltérően, szombaton délben vette kezdetét 2020 első amatőr és nyílt felnőtt egyéni versenye a Pallagi Tenisz Night Cup. A nyílt versenyszámban 6 játékos két 3-as csoportban, míg az amatőr kategóriában 15 játékos 4 csoportban küzdött meg a továbbjutást jelentő helyekért, majd később a győzelemért.

Nyílt kategória

A vasárnap délutáni döntőben Jakucska Pisti hozta a formáját és az eddigi mérkőzéseinek megfelelően viszonylag simán nyerte meg a versenyt, 6:1 6:0-ra verve Bencző Balázst, akinek 15 évesen kiváló tapasztalatszerzés volt ez a jövőre vonatkoztatva, nem utolsó sorban pedig egy szép eredmény egy erős mezőnyben. A bronzmeccs nagy izgalmakat hozott Magó Krisztián és Molnár Ákos között. Az első szettet Ákos hozta 6:3-ra, míg a másodikban Krisztián diadalmaskodott 6:2-re, így itt is döntő szettre került sor, amiben végül Krisztián diadalmaskodott 10:5-re így hozta el a harmadik helyet és a vele járó jutalmakat. Nagy meccsek voltak és szoros küzdelmek!

 

bencz2jakucska1mag 3Bencző Balázs (2.), Jakucska István (1.) és Magó Krisztián (3.)

 

Amatőr kategória

Az amatőr kategóriában négy csoportból összesen 8-an kerültek fel a vasárnapi kieséses táblára. Az 1. csoportból Csontos Mihály magabiztos játékkal lett csoportelső, akit Varga Emil követett a továbbjutásban. A második, úgynevezett halálcsoportban előre szinte lehetetlen lett volna megmondani, hogy ki fog továbbjutni. A bekövetkezett eredményt pedig nagyon magas odsszal hozták volna az irodák, mivel Szombati Zsolt például három vereséggel kiesett és a másik három játékos között is csak körbeverés miatti számolgatás után lehetett eldönteni, hogy kik lettek végül a továbbjutók. Végül Velkey Ambrus első és Magyar Krisztián második helyen jutott tovább. A harmadik – éjjeli – csoportban egy visszamondás miatt csak hárman jelentek meg és közülük is Kollár László és Lipták Dániel ment tovább, Bózsár Tamást kiejtve. A negyedik fiatalos csoportban pedig Kristóf Zsombor és Mag Zoltán lett a továbbjutó Bányai Benedek és Kurach Maxim előtt.

Kialakult tehát a végső 8 táblája, ahol az első kiemelt Csontos Mihályt az ifjú Magyar Krisztián ütötte el a továbbjutástól, Velkey Ambrus ellen pedig Varga Emil kényszerült feladni a negyeddöntőjét 2:4 0:2-es állásnál. Az alsó ágon Kristóf Zsombor viszonylag simán verte Lipták Dánielt, Kollár László pedig nagy csatában, döntő szettben tudta legyőzni Mag Zoltánt 4:2 0:4 10-6-ra. Az elődöntőben aztán Magyar Krisztián folytatta sorozatát és a csoportmeccsen elszenvedett vereségért visszavágva 4:1 5:4-re győzte le Velkey Ambrust, míg a másik ágon Kollár László magabiztosan 4:0 4:0-ra verte Kristóf Zsombort. A döntőbe tehát Magyar Krisztián és a Kollár László jutott be. Az este nem sokkal 6 előtt kezdődő találkozó úgy tűnt, hogy hamar véget ér, mert Krisztián könnyen húzta be az első szettet 4:1-re és a másodikban is 3:1, 40:0-nél adogatott a mérkőzésért, de ellenfele onnan visszajött, fordított és 5:3-ra megnyerte a második játszmát. Laci a meccs-tie-break során is elment 4-0-ra, majd 5-3-ra, de onnan kezdett elfogyni az ereje és Krisztián egyre jobb játékkal előbb megfordította, majd 10-7-re meg is nyerte a sorsdöntő pontvadászatot, így vele együtt a mérkőzést és a versenyt is.

 

magyar krisztian 2Magyar Krisztián

A Real Team teniszcentrumában nem áll meg a versenysorozat: két hét múlva, február 22-23-án tartják a Pallagi Páros Party2 viadalt.

Nevezés kizárólag a www.hbmtenisz.hu oldalon lehetséges (a Versenyek menűpontban).
További információ: +36-30/415-1174, illetve: amozgocivisert@gmail.com

 

bencz balzs 4Bencző Balázs játék közben

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső