Nyomtatás

Vidámsággal, jókedvvel, családias hangulattal várja a Vasas Körmöczy Teniszakadémia a tenisz iránt érdeklődő fiatalokat és szüleiket, február 16-án, vasárnap, a Folyondár Sportközpontban.

A szakosztály szakmai koordinátora, Fonó László szerint a korai eredménykényszer gyakran szegi kedvét a teniszbe invesztáló családoknak, pedig kiskorban sokkal inkább a sportág megszerettetésére kellene fektetni a hangsúlyt.

 

A bázisteremtés problémáját ma már szinte egyetlen hazai teniszklub sem tudja elkerülni. De tenni azért mindig lehet ellene. A Vasas Körmöczy Teniszakadémia vezetői például a toborzás egyik fontos eseményeként nyílt napot rendeznek február 16-án, déltől a Folyondár Sportközpontban, amelyre nagy szeretettel várják az érdeklődő fiatalokat és szüleiket. Nem is akármilyen programmal, hiszen a kíváncsiskodók számára tervezett próbajátékokkal, ügyességi gyakorlatokkal és játékos sorversenyekkel egy időben, a klub tenisziskolájának játékosai háziversenyen mutathatják meg mit tanultak mestereiktől. A sportággal ismerkedőknek így tehát nincs is más dolguk, mint átsétálni a másik sátorba és saját szemükkel meggyőződni arról, mi vár rájuk egy-két éven belül. Akkor, ha engednek a hívó szónak, és a Vasasban vesznek ütőt a kezükbe.

− Nemcsak kedvet szeretnénk ébreszteni az idelátogatókban, de valódi ízelítőt is adni számukra az egyesületünkben folyó munkáról – avatta be honlapunkat a részletekbe Fonó László szakmai koordinátor. – Közel százan járnak a különböző csoportjainkba, és elsősorban az ő testvéreikhez, iskolatársaikhoz és barátaikhoz szeretnénk eljutni. Többnyire környékbeli gyerekekről van szó, ezért nagyon bízunk a nyílt nap eredményességében. Erre a két órára csupa olyan dolgot tervezünk, amit szeretnek a gyerekek, a jó hangulat és a vidámság tehát garantált. Szándékosan szerveztük ugyanerre a délutánra a már itt játszók háziversenyét, hiszen rajtuk keresztül lehet a nálunk folyó szakmai munkába is betekinteni.

A Davis Kupa-csapat egykori játékosa kérdésünkre bevallotta, céljaik megvalósításához a jelenleginél több kisgyermekre lenne szükségük, ezért is ilyen aktívak a sportág népszerűsítésében. A szülők egy része azonban más sportághoz képest drágábbnak tartja a sportágat, akiket pedig sikerül megnyeri, sokszor azért vesztik el, mert a gyermekek nem érnek el azonnal sikereket. Ám akkor sem sokkal jobb a helyzet, ha a fiatal sorozatban nyeri a meccseket, hiszen ilyenkor a szülők egyre nagyobb elvárásokat fogalmaznak meg velük szemben, s ezzel egyre nagyobb nyomás nehezedik rájuk. Éppen ezért, Fonó László szerint a túl korai versenyeztetés, az eredménycentrikusság sokszor épp az ellenkező hatást érheti el. Mennyivel jobb lenne, ha a jókedvet, a családi hangulatot, az együtt töltött kellemes perceket jelentené a játékosok és szüleik részére az egyesülethez tartozás. Ennek szellemében a Vasasnál kicsiket és nagyokat egyaránt igyekeznek bevonni a közös programokba, nem véletlen tehát, hogy az első találkozásra is egy vidám nyílt napot tartanak a legmegfelelőbbnek.  

Helye: Folyondár Sportcentrum. Ideje: 2020.02.16, vasárnap, 12 óra
További információ: Grécs Attila (+36/30/274-1158). E-mail: vasastenisztanfolyam@gmail.com

 

vasas nyltnap 2

FaLang translation system by Faboba