Nyomtatás

Látványos játékot és nem kevés izgalmat hozott az U14-es fedett pályás magyar bajnoki döntő a fiúk és a lányok mezőnyében egyaránt.

Kincses Kolos és Bíró Melinda is duplázni tudott a debreceni Unideb Kupán: az egyéni siker mellé párosban is bajnoki címet nyert, Győri Lóránt, illetve Kis-Czakó Eszter oldalán.

 

A négynapos Unideb kupán a korosztály legjava lépett pályára a Debreceni Egyetem újdonsült teniszközpontjában, a Teknős csarnokban. A fiúk közül végül Kincses Kolos egyéniben és párosban is bajnoki címet nyert. A fiatal tehetségnek edzője is szép jövőt jósol.

- Kolos az, akivel lehet számolni úgy, mint profi teniszező, mert megvan benne minden. Ahogy a labdához ér, ahogy jár, ahogy felkészül a mérkőzésekre. Ő mindig hamarabb érkezik, mint a többiek, és rendkívül profi a hozásállása minden szempontból – nyilatkozta Krafcsik Tamás, a BTC edzője.

A fiúknál tehát egyéniben Kincses Kolos nyert, a lányoknál Bíró Melinda. A győztes fiú párost Kincses Kolos és Győri Lóránt alkotta, a lány páros versenyt Bíró Melinda és Kis-Czakó Eszter kettőse nyerte meg, azaz a egyéni győztesek dupláztak.

A teniszközpont megépítésével a sportág is egyre népszerűbb lett a debreceni fiatalok körében.

- Eddig is együtt versenyeztek a gyerekek, együtt képviselték a DEAC-ot és a Debreceni Utánpótlás Sportegyesületet, de szeptembertől már csak a DEAC színeiben indulnak a versenyeken. Nagyon sok gyerek van, sok amatőr, lelkes teniszező. Délutánonként a teniszcsarnok szinte tele van, plusz még a DEAC-pályán a teniszsátor is – mondta el Varga Ákos főszervező.

Unideb Kupa magyar bajnokság


Fiúk.
Egyes: 1. Kincses Kolos (MTK), 2. Halmos Kornél (Pasarét), a döntően 6:4, 6:3, 3. Győri Lóránt (MTK) és Zsembery András (Unik SE).
Páros: 1. Győri Lóránt, Kincses Kolos (MTK), 2. Grossmann Maxim, Zsembery András (MTK, Unik SE), a döntőben: 6:3, 6:3, 3. Csóll Péter, Góczi Erik (PG Tenisz, Teniszműhely) és Bakonyi Dávid, Sift Barnabás (Pasarét TK, SVSE).


Lányok.
Egyes: 1. Bíró Melinda (Gellért SE), 2. Major Stella (Gellért SE), a döntőben: 7:6(0), 7:6(3), 3. Dinnyés Lili (Paksi SE) és Varga Viktória (Marso TC, Nyíregyháza).
Páros: 1. Bíró Melinda, Kis-Czakó Eszter (Gellért SE), 2. Major Stella, Varga Viktória (Gellért SE, Marso TC), a döntőben: 6:3, 6:4, 3. Csenka Anna, Farkas Bonita (Vasas, BBTC) és Kovács Hanna, Péter Lili (Tenisz Műhely, DEAC)

FaLang translation system by Faboba