Az agáregyetemi Campus területén levő Teknős teniszcentrumban vasárnap már a főtáblás meccsek zajlottak az U14-es korosztály magyar bajnokságán, Debrecenben. 

A fiúknál minden kiemelt túljutott a nyitó fordulón, a lányok nyolcasából egy búcsúzó volt.

Nagy közönség figyelte a találkozókat

 

Az 1. kiemelt és 2. kiemelt Major Stella (Gellért SE) illetve Varga Viktória (Marso TC) egyaránt két játékot veszítve lépett legjobb 16 közé. A többi kiemelt is sikerrel teljesítette az első feladatot - az egyetlen kivétel az 5. kiemelt Komlódi Kiara (MTK), aki már a nyitó fordulóban búcsúzni kényszerült, mivel Bak-Szabó Norina (Top Sport) 6:4, 6:2-vel legyőzte őt.

A lányok 1. fordulós meccsei közül Csenke Anna (Vasas) és Szabó Lora (Kiskút) összecsapása hozta a legnagyobb csatát: a kvaliból felkerült két játékos harcából 6:7(4), 6:4, 10-8-as győzelemmel a fővárosi játékos lépett a 2. fordulóba. Hasonlóan a szuper tiebreak döntött Böröczky Emilia (Fitt SE) és Steinwenger Vivien (SVSE) találkozóján, ahol a 4:6, 6:4, 10-8 után Böröczky örülhetett.

A fiúk nyitófordulós programja nem hozott hasonló izgalmakat. Valamennyi kiemelt simán teljesítette feladatát, s egyébként is általában gyors, kétszettes összecsapásokat láthatott a közönség.

 

deb 2Meccsre várva, a játékosok pihenőjében

 

*

 

 

Győrött, az U12-esek fedett pályás magyar bajnokságán a fiúknál Lázár Tamás (Alfa TI). Marosvölgyi Dániel (Dunakeszi), Kacskovics Balázs (Golden Ace) és Szebeni Miklós (Római Tenisz Akadémia) jutott fel a főtáblára.

A lányoknál a főtáblán Benke-Giosanu Izabella (HTF CSO-KO) - Kállay Dorina (Panakor), Hlibcsuk Darina (Alfa TI) - Kovács Hédi (Gyula), Nemcsek Gréza (Vasas) - Kálmán Luca (Alfa TI) és Szalay Milla (Baja) - Kardos Lora (Római TA) negyeddöntőket rendeznek a főtáblán.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső