Nyomtatás

A debreceni Bányai Benedek jegyezte a cívisváros szeptemberben avatott Teknős teniszcsarnokának első nyertes magyar bajnoki mérkőzését: a DEAC ifjú játékosa alig több mint egy óra alatt 6:0, 6:2-re verte a nyíregyházi Becser Pétert az U14-es fedett pályás ob selejtezőinek első körében.

Rákóczi Andrea versenybíró szombaton délelőtt 10 órakor szólította pályára az Unideb Kupa első meccseit, s aztán egész nap zajlottak a mérkőzések az elegáns, s a versenyre szépen berendezett csarnokban.

A játékosok pihenőjében nyugodt körülmények között lehet készülni a következő fellépésre

 

A lányoknál a selejtezőtábla kiemeltjei közül Méhes Maja (Panakor, 1.), Csenke Anna (Vasas, 2.) és Szabó Lora (Kiskút, 3.) szettveszteség nélkül jutotott a főtáblára, a 4. kiemelt Tuzson Viktória azonban simán alulmaradt az MTK-s Hajdú Anna elleni találkozón (3:6, 0:6). A nap mérkőzését Kovács Sebes Lili (MTK) vívta, aki 6:1, 1:6, 10-8-ra nyert Zab Mira (Fitt SE) ellen, ám a feljutásért 7:5, 6:2-re kikapott Szabó Lorától.

A fiúknál egészen más volt a helyzet: az első három kiemelt nem tudta kiharcolni a feljutást, csupán a 4. helyen jegyzett Hargitai Csaba élte túl a selejtezőt - de ő is megszenvedett a főtáblára jutásért.

A rendezők örömére Bányai Benedek nem csak a rajtot vette gyorsan, de a második körben is folytatta nagy lendületét: 7:6(5), 6:1-re legyőzte az 1. kiemelt Boros Bencét (Pasarét). A másik debreceni, Kristóf Zsombor nagy csatában 6:2, 4:6, 13-11-re verte a 2. kiemelt Virághalmi Viktort (Sportmánia), ám a feljutásért - szintén óriási harc után alulmaradt: Egressy Mátyás (MTK) 0:6, 6:3, 10-8-ra nyert a DEAC-os tinédzser ellen.

S a negyedik feljutó hely is kiélezett csatában dőlt el: Hargitai Csaba (Tenisz Műhely, 4.) 5:7, 6:1, 10-3-ra verte Géresi Olivért (MTK).

Vasárnap már a főtáblás meccsek lesznek műsoron: 9 órától a leányok küzdenek a legjobb 16 közé jutásért, míg a fiúk délután kettő után viaskodnak, szintén a második kör a tét.

tenisz1 szA csarnok előterében a díjak már a szerdai eredményhirdetésre várnak

FaLang translation system by Faboba