Nyomtatás

A korosztályos magyar bajnokságon bemutatkozik az új pálya, megszólalnak, tanácsokat adnak a pályaépítők is.

Az egyetemi Campus négypályás csarnoka először rendez országos versenyt.

 

Miközben a Főnix Csarnok a már bejelentett márciusi magyar-belga Davis Kupa mérkőzésre, s beugróként esetleg egy februári WTA-viadalra készül, addig az ősszel született kistestvér, az agráregyetem területén épült Teknős teniszcsarnok első rangos hazai eseményének szervezésén szorgoskodik - olvasható a dehir.hu városi hírportál cikkében.

Varga Ákos, a házigazda DEAC tenisz szakosztályának vezetőedzője az elmúlt hetekben rengeteg pályán kívüli feladattal is el volt foglalva, hiszen ő fogta kézbe a január 11-15. közötti Unideb Kupa országos korosztályos bajnokság rendezésének valamennyi feladatát.

- A Dóczy József utcai DEAC pályákon 2001 óta már sok versenyt rendeztünk, voltak kiemelt viadalok, házigazdaként fogadtuk a szeniorok országos vidékbajnokságának küzdelmeit, ám az új csarnok bemutatkozó versenye más kategória. A 14 esztendős korcsoport fedett pályás magyar bajnokságára az ország minden szegletéből érkeznek ifjak, mi pedig meg akarjuk mutatni, hogy nem csak a csarnokunk remek, hanem a rendezés is olyan, amelynek hírét lehet vinni mindenhová.

A szervezéshez nem csupán a Debreceni Egyetem, s klubja a DEAC, hanem az építést végző, egyaránt debreceni illetőségű Globalsport Kft. és a HUNÉP, a pályaborítást adó holland Pulastic cég, a GreenSet és a Farmmix csoport egyaránt támogatást nyújtott, a németalföldi vállalat európai területi menedzsere, Raimond Ubing pedig szakmai előadást a tenisz-burkolatokkal kapcsolatban.

- Ez utóbbi rendezvényre hétfőn délután fél ötkor kerül sor a csarnok épületrészének emeleti előadótermében, ám a verseny önmaga már szombaton reggel megkezdődik, az eredményhirdetésre pedig szerdán délután kerül sor.

A köztes időszakban a játéké a főszerep. Mi, debreceniek is ott leszünk a mezőnyben: a fiúknál Bányai Benedek, Kristóf Zsombor, Magyar Krisztián és  ifj. Varga Ákos, a lányoknál Bányai Boglárka és Péter Lili képviseli a DEAC szakosztályát.

A vezetőedző elmondta, hogy az idei évben már sikereket várnak 14 esztendős fiataljaiktól. Tavalyelőtt, 12 esztendősen a vidékbajnokságon a fiúk 2., a lányok 4. helyezést szereztek. Tavaly, amikor "átzsilipeltek" a nagyok közé, még kevesebb volt a sikerélményük, de idén már belenőttek a 14 éves korcsoportba, s bizakodva néznek az év elé. A fiúk a szabadtéri vidékbajnokságon már esélyesek lesznek a győzelemre - a mostani fedett pályás Ob pedig jó erőfelmérő lesz számukra.

A DEAC, azzal, hogy ősszel egybeolvadt a DUSE szakosztályával, immár a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korosztálynak nyúlt játéklehetőséget.

- A felnőtt nők az OB I-ben ezüstérmesek voltak, a férfiak az OB II mezőnyében küzdenek az idén, a korosztályos csoportokban pedig közel harminc versenyzővel foglalkozik edzői csapatunk (Máthé Gábor, Novák Alfréd, Tóth Lajos, Tóth Zoltán és Almási Ádám), alkalmanként pedig besegít a munkába az egyetemista Szilágyi Bence és a testnevelő tanárként dolgozó Macskás Zsolt. Szükség is van az oktatói csapatra, mert az új csarnok nagy vonzóerő, csaknem száz fős szabadidős tenisztársaságunk is egyre többet használja, s reménykedünk, hogy az iskolai testnevelők is megtalálják az irányt a Böszörményi úti Teknős csarnokhoz. Most kezdjük kitaposni az utat...

FaLang translation system by Faboba