A győri Olimpiai Sportpark remek teniszpályáin rendezték meg az esztendő első országos bajnokságát.

A kerekesszékesek fedett pályás küzdelmein tizennégyen indultak, s  Farkas László egyéniben és Bovier Györggyel párosban is aranyérmet nyert.

Lelik Ferenc, Bovier György, Farkas László és Csiszár Attila a párosok eredményhirdetésénél

 

Farkas László a 30. aranyérmét ünnepelhette a győri kerekesszékes tenisz országos bajnokságon - eredményességét jelzi, hogy 1993 óta mindössze háromszor kapott ki az ob-kon.

A sokszoros magyar bajnok és paralimpikon ezúttal első három meccsén mindössze három gémet bukott, majd az első helyről döntő találkozón 6:4, 6:4-re nyert a névrokon Farkas Attila ellen. A bronzérmet Bovier György szerezte meg. Ők hárman utazhatnak márciusban a Világkupa-selejtezők küzdelmeire - ismertette a huntennis.hu portálon Bor Péter versenyigazgató.

Az A-kategória 4. helyén Lelik Ferenc végzett, aki a helyosztón tíz meccslabda hárítása után (!) győzte le Szabó Bélát, a 6. helyet pedig az egyetlen quad kategóriába tartozó magyar játékos, a quad világranglista 69. helyén szereplő Csiszár Attila szerezte meg, megelőzve Vas Csabát, Mézes Jánost és Szabó Lőrincet.

Párosban a Farkas László, Bovier György duó győzedelmeskedett, a döntőben 6:4, 6:0-ra legyőzve a Lelik Ferenc, Csiszár Attila párost, míg a bronzérmet a Farkas Attila, Mézes János páros szerezte meg.

A B-kategóriában Pokornyi Tamás nem talált legyőzőre, a 2. helyen Nebehaj Barbara végzett, a bronzérmet pedig Papp Csaba szerezte meg, megelőzve Bihari Csabát és Inczédi Gergelyt. Párosban is Pokornyi-győzelem született (Bihari Csaba oldalán), a döntőben 6:1, 6:3-ra legyőzve a Papp Csaba, Inczédi Gergely duót.

A díjakat Dányi Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és dr. Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke adta át.

Január 23-30. között két nemzetközi ITF versenyre is sor kerül Győrött.  

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső