A XV. alkalommal megfszervezett országos menedzser teniszbajnokság győri, majd a nyíregyházi versenyét követő újabb sikeres állomása Székesfehérvár volt.

A helyszín a Kiskút Teniszklub pályái voltak, ahol Viszló Csaba, a Viszlo-Trans tulajdonosa által épített és nemrég átadott - nemcsak itthon hanem Közép-Európában is szinte egyedül álló - öt pályás, lelátós fedett csarnok is rendelkezésre állt a versenyzők számára.

Miután a szabadtéri pályák talaja a soknapi esőzések miatt még meglehetősen puha volt, meg az időnként felerősödő szél is zavarta a teniszezőket, nem csoda, hogy az indulók zöme inkább a salakos fedett pályát választotta.

A meghirdetett kezdési időpontra egymás után érkeztek az üzletemberek, Agárdról, Budapestről, Egerből, Mórról, Nyíregyházáról, Tordasról és Veszprémből. Ezzel a résztvevő városok számát illetően idei csúcs született.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás alapító-versenyigazgató elmondta, hogy a széleskörű részvétel a Manager Open egyre fokozódó népszerűségét bizonyítja. Ezt támasztja alá az is, hogy idén már három neves cég csatlakozott a bajnokság támogatói köréhez. Közülük az egyik az SSP Group brit cég, amelynek képviselőjét, Gyarmathy Zoltán ügyvezetőt itt mutatta be a résztvevőknek. A vállalat Grazban lévő irodája teljes körű szolgáltatást kínál olyan magyar cégeknek, melyek az osztrák piacon szeretnének eladni illetve vásárolni és ennek érdekében megfelelő kapcsolatot létesíteni. A cég egyúttal kiváló befektetési lehetőségekkel is rendelkezik Ausztriában.

A sorsolás eredményeként a párok ezúttal két kategóriában mérték össze tudásukat. A szuper kategóriában – a kiírásnak megfelelően – azok a menedzserek és vállalkozók kerültek, akik már évek óta rendszeresen versenyeznek. Ők most két csoportban küzdöttek meg a továbbjutásért.

Az elsőben nagy küzdelemben, többek között a hazai László Csaba, Galambos Gábor párt is legyőzve, az id. Hegyi József, Bozsik Attila egri kettős lett a legjobb.

A másik csoportban nagy meglepetésre a fővárosból érkezett Juhász István vállalkozó és Vitsek Iván volt válogatott asztalteniszező alkotta páros – akik a győri tornát megnyerték - holtverseny után kiestek, innen végül a pesti menedzserpár, Hegyi József és Lászka Milán továbbá a fehérvári Takács Tibor, Rózsa Gábor kettőse került az elődöntőbe. Itt Bozsik Attiláék vitától sem mentes mérkőzésen nyertek a fehérváriak ellen, míg a másik ágon szoros eredmény után Lászkáék kerültek ki nyertesen az összecsapásból.

Így a döntőben egy olyan ritka felállás jött össze, ahol az egyik oldalon az apa, id. Hegyi József, míg a másikon fia, Hegyi József nézett szembe egymással. Itt született az újabb meglepetés: a színvonalas döntő győztese rövidített játszmában – elsősorban a volt élvonalbeli versenyző, Bozsik Attila nagyszerű játékával – az összességében jóval idősebb páros lett.

Az amatőr kategóriában ugyancsak két csoportban kezdődtek el a küzdelmek. A legjobb 4 között Balogh Benedek, Stokinger Tamás a Vanyó Miklós, Botár Péter pár ellen nyert, míg a Sallay Zsolt, Molnár Miklós kettős a pesti Varga Zoltán, Tomori Tamás (a Parfüm Line Kft. illetve a Benusz Kft. tulajdonosai) alkotta páros ellen győztek. A házi rangadóból színvonalas ütésváltások után a Sallay, Molnár duó került ki győztesen.

A vigaszversenyt a nyíregyházi-fehérvári „ vegyes”, Jakutska István és Dávid Zsolt kettőse nyerte meg.

Az ünnepélyes díjkiosztás során a két kategória bajnok párja az üvegplasztika mellett Chivas whiskyt illetve a Panda Security Kft. ajándékcsomagját kapták jutalmul, míg a helyezettek és a vigaszág legjobbjai egy-egy svájci bicskát tartalmazó Extrametál díszdobozt, a Béres Rt. termékcsomagját, a Piac-Profit éves előfizetését és a MOB évkönyvét kapták ajándékul. Ezen felül minden résztvevő a Pauker Nyomda által készített művészi oklevelet is kézhez kapta.

A versenyigazgató tevékenysége elismeréseként tárgyi jutalmat adott át Viszló Csabának, egyúttal megköszönte Galambos Gábor szervező munkáját. Ugyanakkor köszönetet mondott a versenysorozat további támogatóinak (KPMG, Parfüm-Line Kft., Benusz Kft., Foxton, Auto-Licit Kft., Danubius Hotel Group, Óramű Kft., valamint a teniszlabda.hu webáruháznak. A régiós torna alatt ITBusiness, a Behaviour és a Piac&Profit üzleti magazinok aktuális példányai is több kézen megfordultak.

A helyi média fokozott érdeklődését mutatja, hogy Kaiser Tamás, a Fehérvár TV munkatársa helyszíni felvételt készített az elődöntőkről, közben Galambos Gábor kommentálta a felvételeket és a klub további rendezvényeiről is beszélt. Hámori Tamás a Manager Open ötletgazdája és állandó versenyigazgatója a levédett brandről, a támogatókról és a sorozat további állomásairól adott tájékoztatást a Fezen Rádió munkatársának, Turi Zitának.

A rendkívül jól sikerült viadal alatt több páros is feliratkozott a következő forduló, a június 15-i tordasi Manager Open nevezési listájára.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső