A fővárosi Bókay-kertben tartották az értelmi fogyatékossággal élő teniszezők immár hagyományos rendezvényét, a VI. Speciális Olimpia Európai Tenisz Nap eseményeit.

Több ismert közéleti személyiség, valamint olimpikon sztársportoló és szakember tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt.

 

„Mindenki egyenlő, határ a csillagos ég!” - ezzel a mondattal köszöntötte a sportolókat és a vendégeket dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a VI. Speciális Olimpia Európai Tenisz Nap alkalmából rendezett ünnepélyes megnyitón. Beszédében hozzátette, hogy mindannyian egyek vagyunk és egyért dolgozunk, a tenisznek pedig közösségformáló ereje van.

Ughy Attila, a főváros 18. kerületének polgármestere is méltatta a rendezvényt és a sportolókat.Hősöknek, példaképeknek nevezte őket, akik pozitív példával szolgálnak mindenkinek és teljesítményükkel világraszóló elismeréseket érnek el a pályákon, stadionokban.

A társadalmi érzékenyítés és az inklúzió jegyében zajló eseményt rekordot döntve, több mint 70 értelmi fogyatékossággal élő versenyző, több ismert közéleti személyiség, valamint olimpikon sztársportoló és szakember tisztelte meg jelenlétével.

A Bókay-kerti teniszkomplexumban találkozhattunk például Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázóval, Fábián László olimpiai bajnok öttusázóval, Gubacsi Zsófia, valamint Gálfi Dalma korábbi, illetve jelenlegi profi teniszezővel. A jó hangulatról Várkonyi Attila és az Animal Cannibals gondoskodott.

Az eseményen részt vettek a Világjátékokon sikeresen teljesítő és érmeket szerző játékosok,  Keresztesi Alexandra, Cservenka István, Kelemen Zsombor és Sárosi Balázs, valamint a világbajnoki ezüstérmes egyesített páros tagjai: Begovics Éva és Böcz Gabriella.

A sikeresen működő Kölyök Sportoló Program tehetséges kis versenyzői is tartottak bemutatót a teniszpályán.

A legnagyobb érdeklődés az egyesített párosok játékát kísérte, amikor egy speciális olimpikon és egy sztársportoló bizonyította, hogy a pályán nincsenek különbségek. Szabó Győző, Köllő Babett, Mérai Kata színművészek, Harsányi Levente műsorvezető és Rakonczai Viktor zenész is pályára lépett.

A rendezvény az idén 30 éves Magyar Speciális Olimpia Szövetség egyik kiemelt versenye. Dr. Jády György országos sportigazgató emellett a fogyatékos sport fontosságát és előtérbe helyezését hangsúlyozta beszédében.Államtitkár asszony pedig Sebestyén Kata tenisz szakágvezető sikeres szervezését emelte ki.

A Speciális Olimpia szellemisége a sporttal, a sportolás által ébresztett tudatossággal, tettrekészséggel és küzdeni akarással változtatja meg az emberek életét. Buzdítja és erőt ad az értelmi fogyatékossággal élőknek, küzd elfogadtatásukért, egymás megértésének és tiszteletének fontosságát hangsúlyozza világszerte.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső