Hosszú, súlyos betegség után elhunyt dr. Szűcs Endre.

Több évtizeden át meghatározó alakja volt a hajdúsági megyeszékhely teniszsportjának.

Néhány hónappal 74. születésnapja előtt a kórházban érte a halál. Temetése május 3-án, pénteken lesz.

A DEAC csapata a 80-as évek elején, az álló sor bal szélén Szűcs Endre

"Szűcsbandi", a fiatalabbaknak Endre Bácsi, így ismerte mindenki, nem csupán második otthonában, a DEAC-pályán, de a városban, s országszerte is.

Mezőtúri középiskolásként az iskola salakos teniszpályáján testnevelője, Csoma Mihály buzdítására ismerkedett meg a sportággal, s noha akkor még a futball volt a fő szenvedélye, amikor Debrecenbe került, s az agráregyetem hallgatója lett, végleg döntött a tenisz mellett.

A DEAC-pálya volt a második otthona - a közelben levő lakásából naponta kisétált az egyetemi sporttelepre, még betegsége idején is.

Teniszezőként a Szolnok-megyei bajnokságban versenyzett először, aztán több mint négy évtizeden keresztül a DEAC játékosa, később edzője volt. Agráregyetemi diplomaszerzése után a Hajdú-Bihar Megyei Földhivatal munkatársa, aztán vezetője lett.

Hosszú éveken át játszott a DEAC akkoriban NB II-es együttesében, majd edzősködött, s a klub I. ligás női csapatának munkáját irányította nagy lelkesedéssel és szeretettel. Sportveztőként több mint egy évtizeden át volt a debreceni városi szövetség elnöke.

Fia, Szűcs Lóránd a DEAC, a Nyíregyházi VTC, majd a TFSE színeiben szerepelt, több évig volt I. osztályú versenyző, később trénerként tevékenykedett - immár csaknem két évtizede Ausztráliában él, s Sydney városában edzősködik.

Dr. Szűcs Endre hamvasztás utáni temetése május 3-án, pénteken 11 órakor lesz a debreceni Köztemetőben.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső