A Széktói teniszpályán ismét megrendezték a Tenisz-függők Kupát.

A versenyre 15 férfi teniszező kapott meghívást.

A mezőny igen változatos volt. A junior-, szenior,- valamint a közép korosztály képviseltette magát a versenyen.

Eredményhirdetés - Fotó: Bebők Márta

Három fiatal versenyző is kapott meghívást: Bíró Marcell, Tai Sei (japán) és Czingráber Márk. A legidősebb versenyző pedig a szenior Európa-bajnok Bakonyi Levente volt.

Bebők Márta Fb-tudósítáasából megtudhatjuk, hogy a sorsolás alapján öt fős csoportokat alakítottak ki. Nagyon színvonalas, küzdelmes mérkőzések voltak, bár az eredmények nem mindig ezt mutatták. Végül kialakult az elődöntősök köre. Az első elődöntőt Bíró Marcell játszotta Vágó Áron ellen. Az eredmény 6:3 Marci javára. A másik ágról Szentkirályi Csaba és Lovas Szilárd elődöntős lett. Csaba 6:3-ra győzött.

Így a döntőt a 13 éves Bíró Marcell és a nagyon rutinos versenyező, Szentkirályi Csaba játszotta. Marci nem remegett meg a döntőben sem, és nem is látszott rajta fáradtság. Magabiztosan hozta az adogatásait, és vette el ellenfelétől a gémeket. A végeredmény: 6:1-es győzelemmel Bíró Marcell megnyerte a CALIVITA "Tenisz-függők" versenyét.

Ezzel az eredménnyel elmondhatjuk, hogy Bíró Marcell személyében megérkezett az utánpótlás Kecskemétre. Marci megérdemelten győzött. Csoportjában legyőzte Thurzó Palit, Szebellédi Zolit, Igert Andrást, és a 17 éves Tai Seit is.

Végeredmény:
1. Bíró Marcell
2. Szentkirályi Csaba
3. Lovas Szilárd
4. dr. Vágó Áron

A különleges szép serlegeket, melyet a CALIVITA biztosított a versenyre, Kovács István és Nino Joel adta át.

A jól sikerült nap végén a szervező Nino Joel mexikói vacsorával látta vendégül a versenyzőket.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső