A második „játszmát” is a Mini Garros nyerte, a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék jogerős döntésében elutasította az MTK velük szemben indított keresetét.

A Zuglóból 38 esztendő után kurtán-furcsán kiebrudalt klub Újpalotán, az AsiaCenter mögött kezdett új életet.

Már teljes nagyüzem van a kilencpályás centrumban.

A Mini Garros gazdája, a Turi család (Zsuzsi, Kati, Matyi, Norbi, Peti és Zsolti) megvédte ugyan igazát a zuglói sportszomszéd, a terjeszkedni kívánó MTK ellen, ám az erkölcsi elégtételtől függetlenül 38 évnyi működés után költöznie kellett, s új otthont épített.

A várostól egy ugrásnyival távolabb, Újpalotán, az AsiaCenter mögött a készült el a 9 pályás teniszcentrum, valamint a klubház. A létesítmény immár teljes gőzzel üzemel (telefon: 06-1/36 36 800 és 06-30/163 6638).

Átvitték az új otthonba az öt pályát befedő sátrat, s készül egy másik, mobil fedett is – mely tetőzetével a szabadtéri szezonban is véd majd a tűző nap, vagy az eső ellen, ám oldalfalait elbontják, így szabad levegőn lehet játszani. A sátor pedig, természetesen, a téli szezon végén raktárba kerül, így az alatta levő öt pálya teljes szabadtéri játéklehetőséget kínál áprilistól.

Egyelőre azonban még a fedettben zajlanak az események, a társasági rendezvények, s ott bonyolították le február végén a Mini Garros Kupa országos Play and Stay-viadalt is.

A klub Facebook-oldalán számolt be a rendezvényről, megköszönve Erdei Csaba versenybíró munkáját, s a játékvezetőként is ténykedő Szável Szilvi, Gergely Nelly, Turi Zsuzsanna, Nagy Mátyás, Szabolcsiné Nagy Ildikó, Molnár Dániel és Kardos Lora türelmes és hosszú bíráskodását. „Kicsilány Lora korához képest kimagasló tenisz tudása mellett mint  kiváló bíró is magabiztosan, határozottan, hiba nélkül vezette a meccseket” – olvashattuk a Fb-értékelést, megemlítve azt is, hogy a torna idején a BOK-csarnokban rendezett Dunai Regő emlékversenyen a Mini Garros Tenisz Klub kis újonca, Nagy Izabella aranyserleget nyert.

A Mini Garros Kupa eredményei

Zöld lány: 1. Bevíz Lujza, 2. Fizel Laura, 3. Ipacs Panni
Zöld fiú: 1. Marosvölgyi Dániel, 2. Tóth Gergely, 3. Harari Ben és Ajtai Márk
Zöld vigasz: 1. Dropka Dominik, 2.. Walter Dániel, 3. Ajtai Dávid és Szebeni Miklós 

Narancs lány: 1.Fizel Laura, 2.Nagy Ramóna, 3. Ladár Jázmin
Narancs fiú: 1. Ajtai Márk, 2. Ajtai Dávid, 3. Marosvölgyi Barnabás és Harari
Narancs vigasz: 1. Kis Tamás Kornél, 2. Lakos Botond 3. Szebeni Miklós és Sonkodi Boldizsár 

Piros lány: 1. Nagy Ramóna, 2. Sziklai Zita, 3. Markovits Mirabell 
Piros fiú: 1. Balázs Dávid, 2. Vígh Dániel, 3. Ferenczi Keve

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső