A XIV. Országos Menedzser Teniszbajnokság kilenc regionális torna és a budapesti döntő után jutott el a fehér asztaloknál tartott záró eseményhez, fővárosi Danubius Hotel Arénában rendezett ünnepi gálához.

Több mint négyszáz résztvevője volt az egész éven át tartó sorozatnak.

A pontverseny élén végzett Ludányi Zsoltot és Szabó Zoltánt köszönti Pintér Balázs, a Menedzser Alapítvány vezetője (balról), valamint Szirmák Botond, a Menedzserek Országos Szövetsége elnöke

A XIV. Országos Menedzser Teniszbajnokság, a Manager Open szervezői a pontverseny élén végzett versenyzők jutalmazása, a támogatók köszöntése és új kapcsolatok kialakítása céljából minden év novemberében évzáró Díjkiosztó Gálát rendeznek, amelynek helyszíne ezúttal a Danubius Hotel Aréna különterme volt.

A rendezvényre meghívást nyertek az egyes versenyeknek otthont adó klubok, az együttműködő szervezetek és a médiapartnerek képviselői is.

Hámori Tamás, a Manager Open ötletgazdája és alapítója, a bajnokság versenyigazgatója nyitotta meg a rendezvényt és elmondta: idén több mint négyszázan vettek részt a kilenc regionális tornán, valamint a pesti döntőn – ez a szám több mint 12 százalékos növekedést jelent az elmúlt évhez képest. Elmondható, hogy a Manager Open ma már egy sikeres brand, úgy a tenisz, mind az üzleti világban. Külön köszöntötte Szirmák Botondot, a Menedzserek Országos Szövetsége elnökét, valamint Pintér Balázst, a Menedzser Alapítvány vezetőjét

Az idei Manager Open támogatói közül ajándékot, azaz 1-1 palack Panyolai pálinkát és díszoklevelet vettek át a következő személyek: Varga Szilvia, a Danubius Hotels Group PR igazgatója, Daróczy Péter, az Óramű Kft ügyvezető igazgatója, Viszló Csaba, a Viszló-Trans Kft tulajdonos ügyvezetője,  Bérczi Krisztina, a Preciosa cseh ékszercég magyarországi képviselője, Simonyi Tamás, a KPMG partnere, Újházi Péter, az Extrametál tulajdonos ügyvezetője, Krisztik Anikó, a Bemer cég képviselője, Szugyiczky András és Vértes Gábor, a Pauker Nyomda két tulajdonosa.

A legnagyobb érdeklődéssel várt esemény a pontverseny legeredményesebb játékosainak díjazása volt, ahol a szuper kategóriában az első helyezést, holtversenyben  a gyöngyösi Ludányi Zoltán és állandó párja, a nyíregyházi Szabó Zoltán szerezte meg. Jutalmuk az Abigél Galéria által felajánlott két értékes festmény volt.

A második helyen ugyancsak egyforma pontszámmal a budapesti Hegyi Zoltán és párja, Lászka Milán végzett – ők a Danubius Hotels ingyenes hétvégéjét, illetve az Óramű Kft által forgalmazott Zeppelin karórát kapták ajándékul. Díjat kapott még ebben a kategóriában László Csaba (Agárd) és Ádor Zsolt (Debrecen) is.

Az amatőr kategória nyertese a fővárosi Hegyesi László lett, aki – egyáltalán nem mellékesként megemlítve – az idén ismét kiválóan szerepelt a Szervátültetettek Európa-bajnokságán és három bronzérmével a viadal legeredményesebb magyar résztvevője volt. A Manager Open ranglistáján őt követte egyforma pontszámmal a szegedi kettős, Lajos Attila és Török Gábor. Díjat kapott a legeredményesebb női résztvevők között Szilágyi Adél (Salgótarján), Sallai Anikó (Budapest) és Gyenes Katalin (Kecskemét) is.

A 110+ korosztály legjobb egyéni versenyzője a szállodatulajdonos id. Hegyi József  (Eger) szoros küzdelemben múlta felül riválisait, így a pesti Amberger Árpádot, a Globomax ügyvezetőjét és Almai Jánost.

Az értékes ajándéktárgyakat a már említetteken túlmenően az Extrametál, a Panda Security Kft, a Chivas Regal, a Preciosa, a MOB, Boros Betty kerámiaművész és Zimányi Róbert író biztosította. Minden felsorolt játékos egyúttal egy-egy, a Pauker Nyomda által készített, díszoklevelet is kapott.

Különdíjat kapott a fehérvári Kiskút Teniszklub a 2018-as verseny kiváló megrendezéséért – a díjat Galambos Gábor vette át –, továbbá Hegyesi László, aki a legtöbb, azaz hét tornán vett részt, Bíró Melinda, mint a Manager Open idei küzdelmeinek legfiatalabb női résztvevője – aki nemrég Franciaországban nemzetközi versenyen ért el második helyezést –, és Csepeli Botond, mint a legfiatalabb fiú versenyző, továbbá Pajor István, a legidősebb induló. Jutalmat kapott Pósfai Gyula, az MTI állandó sport tudósítója is.

A különleges hangulatú  rendezvényen a jelenlévők örömmel ismerkedtek meg egymással egyben kóstolták Kenesei Krisztinától a badacsonyi Von Beöthy pincészet prémium borait és fogyasztották el a szálloda által feltálalt finom falatokat. Ezzel a Gála is érdemben hozzájárult a Manager Open egyik alapvető céljához: a kapcsolatok ápolásához, új barátságok kialakításához, de akár új üzleti kapcsolatok előkészítéséhez.

Hámori Tamás befejezésül megköszönte az eseményről most távol maradt további szponzorok támogatását is, valamint a szálloda személyzetének, itt is első sorban Kristóf Kittinek a professzionális munkáját.

A résztvevők azzal búcsúztak, hogy találkoznak jövőre a következő, immár XV. Manager Open rendezvényein.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső