November 19., és még lehet kint játszani! - kaptuk a képet és a híradást Berettyóújfaluból, Kádár Lajostól.

A Kórházi Sportkör nagy múltú tenisztelepe története során ritkán élt meg ilyet, hogy Erzsébet napján, a csikorgó havazás hagyományos érkeztekor szabadtéren lehetett volna teniszezni.

Játékra csalogat az újfalui tenisztelep - Fotó: Facebook

Hajnalban ugyan pustolt némi hó Hajdú-Biharban, ám a felhők jóvoltából éjszakai minuszoktól, s a pályák felfagyásától még mindig nem kell tartani, így a BKSK teniszezői továbbra is a meteorológiai jelentéseket figyelik.

Jó hír, hogy a héten enyhe idő várható, éjszakai fagyok nélkül, így aztán lehet szervezni a játékot - kedden ugyan jöhet még egy kis eső, de aztán száraz időszak következik, a hétvégére napsütés is lesz, s vasárnapra 12 fokra melegszik az idő.

Az előrejelzés jövő szerdáig ad megbízható jóslatot. November 28-ig tehát mindenképpen kitart a késő őszi idő, s aztán már csak két nap, hogy elmondhassák: az idén még decemberben is játszhatnak Kádár Lajosék a berettyóújfalui pályákon.

Az újfalui tenisz mindenese, bár nem hivatalos teniszoktató, több mint fél évszázada kötődik e pályákhoz. Annak idején, 1965-ben a 3. sz. általános iskolában szervezett teniszoktatás nebulói közül került  ő is a klubhoz. Akkoriban az országban egyedülálló módon ebben az iskolában az oktatás része volt a tenisz - hétköznap délutánonként a tornateremben gyakoroltak a gyerekek. Nagy létszámban jelentkeztek, lányok és fiúk egyaránt – később sokan lemorzsolódtak, de a kitartóbbaknak megadatott a lehetőség, hogy a kórház teniszpályáján, a BKSK sportkörében folytathassák a továbbiakban az edzéseket.

Kádár Lajos is közéjük tartozott, s lett a hazai tenisz csb. második vonalába is eljutott csapat stabil tagja. Napjainkban ő fogja össze az újfalui teniszezők egyre szűkülő táborát. S sajnálkozik: a Gróf Tisza István Kórház területén a 60-as évek elején társadalmi munkával, dr. Halmai László főorvos szervezésében épült nyolc pályán, lám, még november közepén is lehet játszani, ám nincs megfelelő utánpótlás. Pedig egykoron, amikor még Gulyás Istvánék is teniszeztek itt egy-egy rangos viadalon, amikor nemzetközi versenyt szerveztek az ország első - kizárólag e sportágra épült - teniszcsarnokában, tódultak a gyerekek a klubba.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső