Vicha Attila, a Balatonszárszói Tenisz Klub vezetője több jó hírről számolt be honlapunknak.

A hosszan tartó ősz, a kedvező időjárás még a - szabadtéri játék számára egyébként már holtidőnek számító - novemberi teniszezést is lehetővé tette a tóparti telepen.

Elkészült a pályák világítása is, s tavaszra további megújulást terveznek.

- Mindhárom pályánk a legkorszerűbb LED lámpákkal van megvilágítva - újságolta a klubvezető -, így sötétedés után is lehet már játszani. Különösen a nyári szezonban jelent  majd ez nagy segítséget, hiszen olyankor nagy az igény a sötétedés utáni játékra a kellemes, lágy melegben.

A novemberi ráadás-tenisz nagyszerűen sikerült:
- Remekül éreztük magunkat szabadtéren! Sajnálom a klubtagjainkat, akik ezeket a napokat Japánban, Dubaiban, Balin, a Seychelles- és Maldív szigeteken, Thaiföldön, vagy Mexikóban töltötték sushit, chilis babot és homárt vacsorázva, hiszen nekünk Pisti a játék után olyan marhagulyást főzött, hogy csak na! - büszkélkedett vidáman az őszi tenisz szárszói örömeiről Vicha Attila.

A tavaszi tervekkel kapcsolatban megtudtuk, hogy a szokásos felújítások ellenére az elmúlt 25 év alatt bizony elhasználódtak a pályák, ám jövőre új ruhába öltözhetnek.
- A sportot szerető Dorogi Sándor polgármester úr ígéretet tett, hogy az önkormányzat is beszáll a felújítást támogatók sorába, így a pályák mögötti területről eltávolíthatóak lesznek a környező fák előbukkanó gyökerei, maguk a játékterek pedig teljesen új salakréteget kapnak, megfelelő vízelvezetéssel.

Addig pedig lehet foglalkozni a téli erősítéssel, a "testvérsportág" síelés nyújtotta örömökre készüléssel. A Head területi képviseletét ellátó szárszói bemutatóteremben (Fő utca 25.), valamint a budai Bartók Béla utca 72. alatt immár 34 éve működő Síelők és Teniszezők Boltjában (www.stbsport.hu) egyaránt mód van válogatni a a felszerelések között, akár síelésre indulunk, akár a jövő évi teniszfelszerelésünket szeretnénk megújítani.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső