A tenisz alapjaival ismerkedhetnek meg azok a diákok, akik részt vesznek a XVIII. kerület négy általános iskolájában elindult, tanítási időn kívüli tenisz szakkör foglalkozásain.

A foglalkozások díja egy főre alkalmanként 600 forint, aminek a felét Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata állja.

Teniszes szakkör - Fotó: tovabb18.hu

A Magyar Tenisz Szövetség, a Teniszport.hu Egyesület és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően négy iskolában elindult a szakszerű teniszoktatás. Így a XVIII. kerület lett az utánpótlás nevelés tekintetében a "legteniszesebb" kerülete Budapestnek.

A tovabb18.hu írásából kiderül, hogy az oktatáshoz szükséges felszerelést – labdákat, hálókat és ütőket – a Magyar Tenisz Szövetség biztosítja. A foglalkozások díja egy főre alkalmanként 600 forint, aminek a felét Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata állja.

– Sportos kerület hírében állunk, és ez igaz a teniszre is, hiszen több klub is működik itt. Nagyon fontos az utánpótlás nevelése ebben a sportágban is. A teniszt már óvodás korban el lehet kezdeni tanulni, és nagy öröm számunkra, hogy most az általános iskolákban is elindulhat egyfajta alapképzés – mondta el Galgóczy Zoltán alpolgármester, a tenisz szakkör október 15-i bemutatkozásakor a Kapocs utcai Általános Iskolában.

A tanítási időn túl négy intézményben – a Kapocs utcai iskolán kívül az Eötvös, a Darus és a Kastélydombi általános iskolákban – kezdődtek meg októberben a szakköri foglalkozások. Egy-egy csoportban egyszerre 20 gyerekkel tudnak foglalkozni a szakképzett oktatók által betanított, és rendszeres továbbképzéseken résztvevő testnevelő tanárok.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső