A tizennegyedik évadját zárta a népszerű társasági rendezvény.

A kilenc regionális torna után megtartották az országos döntőt is.

A sorozat záró eseménye a Dijkiosztó Gála lesz, melynek november 23-án a Danubius Hotel Aréna ad otthont.

Győri emlék: Máthé Mátyás, Borkai Zsolt polgármester, a MOB korábbi tornász olimpiai bajnok elnöke, Bozsoki Szilveszter és Radnóti Dániel

A hazánkban egyedülálló szabadidős, társasági és üzleti rendezvénysorozatot, a Manager Opent,  Hámori Tamás korábbi éljátékos és szakedző, közgazdász a Magyar Tenisz Szövetség nemzetközi képviselője kezdeményezte 2005-ben.

Akkor még a Menedzser Szövetség tagjai közötti egyszeri versenyről volt szó, az utóbbi elnevezéssel viszont mód nyílott „külsős” résztvevők bevonására és az évek folyamán egyre több régiós verseny megszervezésére is. A bajnokság mai napig az ő szervezése és a Menedzser Alapítvány keretében zajlik és immár a tizennegyedik sikeres évadját fejezte be. Újdonság, hogy idén első ízben Vác is helyt adott egy regionális tornának, míg a hagyományos fehérvári fordulónak ezúttal a Kiskút Teniszklub lett a házigazdája, a budapesti regionális viadal helyszíne pedig a Grand Slam Park létesítménye volt.

A hazai tenisz és üzleti életben már önálló brandnek számító Manager Open rendezvényein idén is magas részvétel volt tapasztalható. A résztvevők száma mintegy 15 százalékkal múlta felül az elmúlt évi számot. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a versenysorozat nemcsak a résztvevők rendszeres mozgását, az egymás közötti versengés szervezett lehetőségét biztosítja, de kitűnő alkalmat nyújt a személyes megismerkedésre, barátságok kialakítására, nem utolsó sorban üzletkötések előkészítésére is. Vonzó az indulók számára a tornák különleges hangulata, az ünnepélyes megnyitó és a díjkiosztó valamint az értékes díjak is. A kiírások, a beszámolók és az eredmények, a pontverseny mindenkori állása és a fotók a bajnokság saját honlapján, valamint a Facebookon a versenysorozat ideje alatt végig figyelemmel kísérhetők. 

Az évekkel ezelőtt megváltoztatott kiírás szerint a páros számokból álló viadalnak ma már minden olyan pár résztvevője lehet, ahol legalább az egyik induló menedzser, vállalkozó vagy cégtulajdonos. Ez évben külön csoportban csaptak össze a rendszeresen versenyző üzletemberek és külön az amatőr szintű párok, ahol – megfelelő számú nevezés esetén - a 110+ korosztály külön táblán versenyzett.

Az idei immár tizennegyedik Bajnokság programját a szokás szerint egy budapesti sajtótájékoztató vezette be. Április végétől sorrendben a következő regionális versenyek voltak a helyszínek: Győr, Vác, Tordas, Budapest, Siófok, Salgótarján, Székesfehérvár, Debrecen, Kecskemét. Összességében 23 városból érkeztek nevezések és a pontot szerző párok száma meghaladta a 250-et. A döntő helyszíne a budai Park Teniszklub volt. Ez utóbbi verseny egyúttal az országos pontverseny végeredményét is meghatározta, amely egyénekre számolva a következőképpen alakult:

Szuper csoport:
1-2. Ludányi Zoltán (Gyöngyös) és Szabó Zoltán (Nyíregyháza)
3-4. Hegyi Zoltán (Budapest) és Lászka Milán (Budapest)
5. László Csaba (Agárd)

Amatőr csoport:
1. Hegyesi László (Budapest)
2-3. Lajos Attila és Török Gábor (Szeged)

A 110 éven felüli párok egyéni pontversenyében a legeredményesebb versenyző id. Hegyi József (Eger) lett, míg a nőknél Szilágyi Adél (Salgótarján) szerepelt a legjobban.

A fent nevezetteken kívül számos különdíjat is átadnak a november végi Díjkiosztó Gálán, amelynek színhelye ezúttal az Aréna Hotel lesz. A szervezők itt köszöntik a Manager Opent támogató cégcsoport tagjait (Budapest Bank, a KPMG, a Béres Rt, a Viszló Transz Kft, a Panda Security Kft, a Parfüm Line Kft és az Autó Licit Kft), valamint azokat a vállalatokat, akik értékes ajándékokkal vagy más szolgáltatásokkal járultak hozzá a 2018. évi versenysorozat sikeréhez (Danubius Hotels, Pauker Nyomda, Piac & Profit, Óramű Kft, Abigél Galéria, Chivas, Panyolai pálinka, Preciosa Ékszercég, Extrametál, teniszlabda.hu, és Boros Betty kerámiafestő).

Együttműködő partnerei a szervezőknek az MTSZ, a MOB, a tenisz-palya.hu , továbbá az IT Business és a BOOM üzleti magazinok.     

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső