Kilenc regionális torna után a fővárosi Park Teniszklub adott otthont a sorozat idei döntőjének.

A szuper kategóriában a debreceni Ádor Zsolt, Bazula Zoltán kettős diadalmaskodott. A Manager Open 2018 országos pontversenyének győztese a gyöngyösi Ludányi Zoltán és a nyíregyházi Szabó Zoltán alkotta páros.

Hámori Tamás versenyigazgató (balról) mellett a szuper kategória győztese, az Ádor, Bazula duó és a többi helyezett

A kilenc regionális versenyből valamint a budapesti döntőből álló XIV. Menedzser Teniszbajnokság az elmúlt hétvégén elérkezett a befejezéséhez. A hagyományos helyszín az exkluzív dél-budai Park Teniszklub volt, amely kitűnően előkészített pályákkal, ingyenes fitnesz és wellnesz használattal várta a résztvevőket.

Ezúttal természetesen a fővárosi versenyzők voltak túlsúlyban ugyanakkor a korábbi vidéki színhelyek szinte mindegyikéről (Agárd, Debrecen, Gyöngyös, Kecskemét, Salgótarján, Siófok, Szeged, Székesfehérvár, Tordas) erős párok érkeztek. Nemzetközi induló is akadt a rimaszombati Angyal László személyében, aki egyébként rendszeres szereplője a salgótarjáni régiós tornának. Kecskeméti női páros mellett három vegyes páros is színesítette a mezőnyt.

Az ünnepélyes megnyitó alkalmából Hámori Tamás alapító-versenyigazgató bemutatta a Menedzserek Országos Szövetsége elnökét, Szirmák Botondot, a Provident Zrt elnökét, Daróczy Pétert, a verseny fődíját felajánló Óramű Kft. ügyvezető igazgatóját, Bérczi Krisztinát, a Preciosa cseh ékszercég képviselőjét, Újhelyi Pétert, a világhírű svájci bicskákat forgalmazó Extrametál fejlesztési igazgatóját. Köszöntötte a támogatók közé tartozó KPMG partnerét, a versenyen induló Simonyi Tamást, a Menedzser Alapítvány vezetőjét, Pintér Balázst és munkatársait, Amberger Árpádot és Balázs Dávidot. Ezt követően Szirmák Botond jó versenyzést kívánt a résztvevőknek, majd ismertetésre került a sorsolás eredménye és a játékrend.

Az amatőr kategóriában a legjobb 4 közé négy különböző városból érkezett menedzser párok kerültek. A dr. Tárczy György budapesti ügyvéd párjával, Spenik Vladimir törökbálinti orvossal előbb a siófoki Tapolcsányi Patrik, Sáhó Tivadar duót, majd a döntőben a szegedi Lajos Attila,Török Gábor cégvezető és fogorvos párost győzték le meggyőző fölénnyel. A szegedi pár a másik ágon a mezőny legjobb vegyes párosánál, a kecskeméti Szűcs Enikő, Somi Imre kettősnél bizonyult jobbnak.

Az idősebb amatőr párok a 110+ korcsoport versenyén mérték össze erejüket. Az egyik csoportot még játékot sem vesztve az Almai János fogorvos és párja, Fülöp László nyerte, akik aztán az elődöntőben kikaptak a korábbi versenyzőkből összeállt Vári András, Zoltán György kettőstől. Ellenük a másik elődöntővel szemben, ahol a Borbély Attila, Pajor István duót könnyedén verték, küzdelmesebb mérkőzést követően nyert az Amberger Árpád, Héjjas Mihály pár és nyerték meg ezt a számot.

A nagy érdeklődéssel várt szuper kategóriában több meglepetés is született. Így az agárdi László Csaba, aki már több versenyen győzött tavaly, és idén is nyert már - most ugyan nem a szokásos párjával, hanem a fővárosi Thuróczy Gyulával indult - nem jutott a legjobb négy közé. Ugyancsak meglepetést jelentett, hogy az elődöntőben a kecskeméti Tóth Balázs, Fekete László kettős visszavágott a Ludányi Zoltán, Szabó Zoltán párnak a debreceni régióstornán elszenvedett vereségért, de a döntőben nekik is meg kellett hajolniuk a debreceni Ádor Zsolt, Bazula Zoltán kettős kiváló játéka előtt. A másik harmadik a fehérvári Serák-testvérpár lett.

Az ünnepélyes eredményhirdetéskor a díjakat Bérczi Krisztina, Újhelyi Péter, Hámori Tamás és Pintér Balázs adta át. Az amatőr és a szuper kategória győztes párosai 1-1 Zeppelin márkájú luxus karórát, míg a 110+ kategória első helyezettje díszdobozos és emblémás svájci bicskával, a helyezettek a Preciosa ékszerével, Chivas whiskyvel, Boros Betty mandalafestő művészi kerámiájával, Panyolai pálinkával, Béres termékekkel, a Panda Security Kft szoftverjével, a Piac & Profit ajándék csomagjával valamint a Pauker Nyomda által készített művészi oklevelekkel lettek gazdagabbak.

A versenyigazgató megköszönte Nagy Csilla klubigazgatónak, valamint Tóthné Marikának az értékes munkáját. Köszönetet mondott egyúttal a további támogatóknak, nevezetesen a Parfüm Line Kft-nek, a Viszló Transz Kft-nek, a Foxtronnak, továbbá a Danubius Hotels Zrt-nek. A mérkőzések szünetében számosan beleolvastak az IT Business, a Behaviour, a BOOM valamint a Piac & Profit kihelyezett lapok példányaiba és érdeklődéssel nézték meg a Preciosa standján kiállított különböző ékszervariációkat.

A verseny befejezésekor nyílván valóvá vált , hogy az országos pontverseny győztese a Ludányi, Szabó gyöngyösi, nyíregyházi pár két tagja lett, s így elnyerték a 2018 évi menedzser páros címet. A pontverseny győztesei és további helyezettjei - mind a három kategóriában - nívós ajándékokban részesülnek a novemberi díjkiosztó gálán, ahol a szponzorok és a média támogatók köszöntésére is sor kerül.

A viadal fotói a www.manageropen.hu honlapon, a rendező klub web oldalán valamint a Facebookon egyaránt megtekinthetők lesznek.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső