A Manager Open sorozat idei utolsó regionális tornáján nagy mezőnyök vetélkedtek kecskeméten.

A kilenc regionális torna záró eseménye szeptember 29-én az országos döntő a budai Park teniszklub pályáin.

Hámori Tamás korábbi éljátékos, jelenleg cégtulajdonos és versenyigazgató által kezdeményezett kilenc regionális versenyből valamint a budapesti döntőből álló immár XIV. Menedzser Teniszbajnokság az elmúlt hétvégén Kecskeméten folytatódott.

Ez volt az idei utolsó regionális torna. A viadal helyszíne a széktói tenisztelep volt , amely kitűnően előkészített tizenegy pályával várta a résztvevőket. Bár a meteorológia esőt jósolt azt végül sikerült elkerülni, a nagy erősségű szél és a hűvös idő így is nehézséget jelentett az indulók számára, akik az idei eddigi legnagyobb létszámmal jelentek meg a szép alföldi városban.

A versenyre helyi vállalkozókon kívül Budapestről, Gyöngyösről, Kisbérről, Nyíregyházáról is érkeztek versenyezni vágyó üzletemberek.

Az ünnepélyes megnyitó során Gönczi Imre, a helyi klubot üzemeltető kft ügyvezetője emlékezett meg a kecskeméti tenisz élet jól ismert alakjáról a héten elhunyt neves edzőről, Póczonyi Imréről aki számos élversenyzőt nevelt tanítványaiból. Külön köszöntötte a Budapest Bank, a főszponzor képviselőjét és a két helyi támogatót, az OTP és a Ver-Bau Építőipari Kft delegáltját. Ezt követően dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester kívánt mindenkinek jó játékot, majd Orosz Éva ismertette a sorsolás eredményét és a játékrendet.

Az amatőr kategóriában a kisbéri Tapolcsányi Patrik, Sáhó Tivadar páros szerezte meg az első helyet a kecskeméti Magyar Péter, Fritz István ellenében, míg a harmadik helyért folyó küzdelmet a szegedi Lajos Attila, Török Gábor páros nyerte a helyi Kiss Endre, Kárász Tamás duóval szemben.

A 110 éves vagy idősebb összéletkorú férfi párosok számában a budapesti fogorvosduó, Almai János és fia, Péter győzedelmeskedett a kecskemétiek legjobbja a Gönczi Imre, Bogdanovics Endre pár ellen. Ebben a csoportban szerepelt két vegyes páros is, amelyek összecsapását a pesti Sallai Anikó, Radnóti György kettős nyerte.

A szuper kategóriában 10 pár nevezett, ahol a végső győzelmet a Ludányi Zoltán, Szabó Zoltán (Gyöngyös, Nyíregyháza) páros szerezte meg, akik az így nyert pontok alapján a pontverseny éléről várhatják a budapesti döntőt. A második az idén először induló pesti vállalkozók párja Juhász István, Teimel Zsolt lett. Harmadik helyen végzett a helyiek reménysége, a 13 éves Bíró Melinda, aki már nemzetközi korosztályos versenyen is letette a névjegyét. Párja a pesti ügyvéd dr. Tárczy György volt. A másik harmadik helyet a helyi Orosz Béla, Vasas László páros szerezte meg.

Az ünnepélyes eredményhirdetéskor a díjakat Gönczi Imre adta át. Minden kategóriagyőztes serleget, míg a helyezettek gyönyörű érmeket kapott díjként.

Köszönet illeti a Manager Open egész éves versenysorozata támogatásáért a KPMG-t, a Parfüm Line Kft-t, a Viszlo Transz Kft-ét, a Foxtront, a Béres Rt-t, a Danubius Hotels Zrt-ét, a Panyolai Pálinkát, az Extrametal, a Panda Security Kft-ét,a Preciosa ékszer manufakturát a Piac&Profit-otr valamint a Pauker Nyomdát.

A verseny alkalmából több résztvevő is jelezte indulását az idei Manager Open szezonzáró versenyére, a szeptember 29-én a budai Park Teniszklubban megrendezendő viadalra.

A viadal fotói hamarosan a www.manageropen.hu honlapon, a rendező klub web oldalán valamint a Facebookon egyaránt megtekinthetők lesznek.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső