A férfi selejtezők első és második fordulós mérkőzéseivel kezdődött hétfőn a 11. kerületi Grand Slam Parkban a felnőtt szabadtéri országos bajnokság.

A feljutáshoz három mérkőzést kell nyerni - kedden reggel lesz a harmadik megméretés. A hölgyeknél nem rendeztek kvalifikációt.

Kedden már főtáblás meccseket is láthatunk.

Buzonics Dominik két meccsen mindössze hét játékot veszített

A selejtezők kiemeltjei közül Dobák Bálint (UNIK SE, 2.), Szebeni Dániel (Római TK, 5.) és Balassa Balázs (Pasarét, 6.) már a selejtező nyitó fordulójában búcsúzott, mindhárman viszonylag könnyen adták meg magukat. "Mentségükre" szól, hogy legyőzőik a második akadályt is sikerrel vették, így kedden reggel ott lehetnek a feljutásért hadba szálló nyolcas táborában.

Íme a férfiak feljutásról döntő meccseinek párosítása:
Kovács Milán (Fagyas TC, 1.) - Hermán Benedek (MTK)
Czigler Bálint (Római TA, 8.) - Tóth Gábor János (Diego)
Sallay Péter (Bregyó TE, 3.) - Tóth Attila (Pasarét TK, 7.)
Koczka Patrik (CO-OP Star, 4.) - Buzonics Dominik (Tenisz Műhely)

Kedden reggel 9 órakor e négy mérkőzéssel startol a program a Grand Slam Parkban.

A nap további részében a férfi egyes főtáblájának nyitó fordulójából nyolc, a hölgyek főtáblás küzdelmeiről szintén nyolc mérkőzést illesztett a programba Enyedy Koppány versenybíró, s lesz még négy férfi párosmérkőzés is.

Szerdán sűrűbb program ígérkezik - kiegyenesednek az 1. fordulós táblák. Pályára lép a Davis Kupában szerepelt Borsos Gábor, Nagy Péter és a tavalyi döntős Valkusz Máté is (mindhárman reggel 9 órakor kezdenek), s ezen a napon jut játéklehetőséghez a selejtezőből feljutott négy játékos is. Összesen 25 meccs lesz - a nap. 26. találkozójának már most tudjuk a nyertesét. Gécsek Fanni játék nélkül jutott a legjobb 16 közé, mert ellenfele, Toronyi Dominika sérülés miatt visszalépett, s mivel pontosan 32 jelentkező volt a a bajnokságra, nem játszottak selejtezőt, így nincs a helyére beugró szerencsés vesztes.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső