Délután háromkor ritkán szokták lefújni a játéknapot az esőzés miatt - szombaton azonban mégis így tettek a gyulai rendezők, mert nem volt más választásuk...

Olyan zuhé söpört végig a viharsarki város felett, sokadjára a héten, amely lehetetlenné tette, hogy még aznap pályára lépjenek a párosdöntő szereplői.

Szerencse az ügyben, hogy a trópusi eső éppen tíz perccel azt követően érkezett, hogy a második egyéni elődöntő is befejeződött, így kialakult a vasárnapi párosítás, ráadásul a tervezett egy döntő helyett két aranymeccset láthatnak a nézők.

Elmosta az eső a szombat délutáni párosdöntőt - Fotó: Zádor Péter

 

Kovács Zoltán tornaigazgató és Vincze Béla, a klub vezetője emiatt tehát nem búslakodott - legfeljebb azért szomorkodhattak, hogy a kiegészítő program, az Idesüss Kupa amatőr viadal népes szereplőgárdája nem tudta folytatni a szombaton reggel megkezdett csatározásokat.

A 25 ezer dolláros ITF viadal házgazdáin az elmúlt napok kiadós esőzései nem fogtak ki: hajnali pályakészítéssel, nap közbeni szorgos munkával, a fiatal játékosok, s az idősebb klubtagok önkéntes segítségével valamennyi esőzés után gyorsan játékra alkalmas pályát tudtak varázsolni. Ráadásul kiváló minőségben! Egyetlen zokszó nem hangzott el a játékosoktól - sőt: dícsérték a rendezőket, hogy e mostoha körülmények ellenére milyen jók a pályák.

Szombat délutánig sikerült is tartani a menetrendet, ám az utolsó előtti napon már az eső nyerte az első játszmát...

Folyatás tehát vasárnap, amikor délelőtt 10 órakor előbb a Markus Eriksson (svéd, 2. kiemelt) - Jevgenyij Tyurnyev (orosz, 5.) egyéni finálét láthatja a publikum, majd pedig rövid szünetet követően a párosdöntő magyar-orosz összecsapásán Borsos Gábor és Marozsán Fábián duója a Tyurnyev, Igosin kettős ellen mérkőzik a tornagyőzelemért.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső