Egyesben hamar búcsúztak a magyarok, a legjobb nyolc között már csak külföldi játékosok voltak az ITF World Tour profi sorozat első hazai versenyén.

A Gyula Open küzdelmein, a viharsarki város szép tenisztelepén nagyot küzdöttek a rendezők a mindennapos esőkkel, de szombaton menetrend szerint következhetnek az egyéni elődöntők és a párosfinálé - utóbbi magyar szereplőkkel.

Marozsán Fábián egyesben meccset nyert, párosban döntőt játszhat

 

Marozsán Fábián és Borsos Gábor egyéniben ugyan kikapott a legjobb 16 között, párosuk azonban 4:6, 6:2, 10-5-re legyőzte a 4. kiemelt brazil kettőst és a négy közé jutott. Pénteken este újabb skalpot szereztek a magyarok, hiszen az 1. kiemelt Sabanov ikrek ellen játszottak, s két játszmában, 6:4, 6:1-es győzelemmel búcsúztatták a horvát duót.

Az alsó ágon is volt hazai résztvevője a pénteki elődöntőknek: Balla Péter és Madarász Gergely jutott el a legjobb négy közé, miután előbb 3:6, 7:6(2), 10-1-re nyert a Kéki Márk, Vörös Máté duóval szemben. A pénteki programban az Igosin, Tiurnev duó volt az ellenfél, s a 3. helyen jegyzett orosz egység erőteljes játékával szemben a meccset lezáró szuper tie-break során már nem volt ellenszerük a magyaroknak (3:6, 6:3, 3-10)

Szombaton délután 3 órától lesz a párosdöntő (Borsos, Marozsán-Igosin, Tiurnev), előtte pedig a két egyéni elődöntőre kerül sor. Délelőtt 10 órakor Tiurnev (5.)-Kalinyicsenko (ukrán, 7.) meccset rendeznek, majd a svéd Ericsson (2.) és az olasz Ornago (3.) lép pályára a vasárnapi fináléba jutásért.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső