A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén hozott döntés végleg lezárta a margitszigeti egykori Dózsa-stadion ügyét.

A Davis Kupa-mérkőzéseknek, magyar versenyeknek, nemzetközi tornáknak otthont adó  teniszcentrum helyén pihenőpark létesül.

 

A szigeti Honvéd -pályák is az enyészeté lettek

 

Évekig állt üresen, combvastagságú ecetfák nőttek a centerpálya tribünjének betonelemeiből. A salakon fű magasodott, s viccelődhettünk, hogy ez a kis Wimbledon. Tervek születtek, s fiókba kerültek. Aztán egyszer a parlament is döntött a romok rendbetételéről, az új stadion építéséről. Nem sokkal később az államelnök megvétózta a tervet. A bontás megkezdődött, s a terület letarolása után hosszú hónapokig semmi sem történt, a telep megkopasztva ott éktelenkedett a Palatinus szomszédságában. Közben a kormány új nemzeti teniszcentrum tervezésére adott megbízást, de már nem erre a helyszínre. 

A magyar tenisztörténelem margitszigeti fejezete 2019. május 29-én végleg lezárult. 

A fővárosi képviselők szerdán döntöttek arról, hogy a margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont elhagyatott területét parkosítják. Jelenleg – a lelátók és melléképületek elbontását követően – 40-60 centiméter változó vastagságban építési törmelék, az elhagyott salakos teniszpályák helyét pedig szennyezett salak borítja.

A tereprendezés keretében megvalósul a talajréteg cseréje a felszínt borító salakos talaj és az építési törmelék eltávolítása után. A projekt magában foglalja a tereprendezést és burkolatépítést, a megnövekedett zöldfelületen gyepfelület, cserje és évelőfelület létesítését, valamint parkfák telepítését.

A fejlesztés eredményeként a Margitszigeten zöldfelületben gazdag rekreációs célú pihenőpark létesül. A fejlesztéssel érintett terület mintegy 13 ezer négyzetméter.

A 2020. május 31-ig befejezendő környezetrendezésre 300 millió forintot biztosítottak.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső