A budapesti, központi helyszín - ki tudja miért... - nem jutott a rendezők eszébe. Pedig a teniszben alkalmazott szabályt lehetett volna követni: a félbeszakadt mérkőzést ugyanazon a pályán fejezik be.

A Dunántúlról, ha csak egy munkanapot szeretnénk rászánni a tanácskozásra, vasúton szinte megoldhatatlan az utazás, Miskolcról hajnali négykor kellene indulni, hogy odaérjünk, s a visszaút előtt békéscsabai szállásról kellene gondoskodni.

Kocsival valamivel gyorsabb (de költségesebb), így is 6-12 órát kell volán mögött ülnünk aznap.

A békéscsabai vasútállomás

A fővárosból indulók számára információ, hogy a Nyugatiból 8.26-kor kell útra kelni, hogy az érkezést követően a helyszinre jussunk, s időben regisztrálni is lehessen. S nyitott kérdés a visszaút, ám tudni kell, hogy az utolsó Intercity 17.19-kor fut ki Békéscsabáról, s este nyolcra ér a Keletibe. Ez 12 órás utazgatást kínál, s egyértelművé teszi, hogy a Dunántúl legtöbb településéről vonattal egy nap alatt nem teljesíthető a túra.

A pécsiek a reggel 7.14-es indulással 6 óra 26 perc alatt befuthatnak időben ugyan a közgyűlésre, de nem sok idejük marad az ottlétre, ha még aznap haza akarnak érni. Igaz, mire a vonat visszaér Baranyába, már nem járnak a helyi buszok, így taxival juthatnak haza az állomásról...

Miskolcról az átlagos utazási idő 5 óra 30 perc, de a menetrend szerint ahhoz, hogy éppen betoppanjunk 12.40-re a békési megyeszékhelyre, hajnali négykor el kell indulnunk a Miskolc Tiszai pályaudvarról, s 8 óra 40 percnyi zötyköldődés, átszállás után érkezhetünk meg Csabára. Aznap hazaérni képtelenség.

Kocsival a fővárosból 2x3 órás utazást kínál a viharsarki kirándulás, csak részben autópályán. A Dunántúlról, vagy az ország északkeleti megyéiből jóval nehezebb az egynapos túra megszervezése.

Egy biztos: nem vidékbarát döntés a a közgyűlés folytatásának "kitelepítése", s vélhetően a fővárosiak sem boldogak. Pedig nézhetjük a pozitívumokat is: az alapszabály nem rendelkezik arról, hogy az ország területén kell rendezni a közgyűlést, így utazhatnák esetleg a Kárpátalja valamelyik településére, a román Havasalföldre, vagy a horvát tengerpartra is...

Nem kell ahhoz jóstehetség, hogy megjósoljuk: jóval kevesebben lesznek az országos közgyűlésen, mint az április 16-i első felvonáson. A meglepő helyszínválasztás törvényszerű eredményeként. 

Aki mégis vállalja a fizikailag és anyagilag is megerőltető tortúrát, íme az MTSZ április 24-re dátumozva (a jelentkezési határidőt éppen három nappal megelőzően...) a huntennis.hu portálon közzétett információja:

 

A Magyar Tenisz Szövetség Elnöksége ezúton meghívja Önt a 2019. május 2-i 13:00 órakor megtartandó

R E N D K Í V Ü L I  K Ö Z G Y Ű L É S R E

Napirend:
1. 2018. évi pénzügyi jelentés, egyszerűsített beszámoló, közhasznúsági jelentése
2. 2019. évi költségvetés tervezet

A közgyűlés helyszíne:
Phaedra Rendezvényközpont
5600- Békéscsaba, Irányi u. 10
Rendezvényterem

A szakszövetség tagjai a közgyűlésen az Alapszabály 13.§ (4) pontjának megfelelő számú képviselővel/küldöttel vesznek részt.

Minden képviselő az Alapszabály 14.§ (3) pontja értelmében 1 szavazati joggal rendelkezik.

Amennyiben a fenti időpontra összehívott közgyűlés határozatképtelen, úgy az Alapszabály 14.§ (2) pontja értelmében a megismételt közgyűlést 2019. május 2-i 13:30 órakor tartjuk a Phaedra Rendezvényközpontban. A megismételt közgyűlés a fent meghirdetett napirendi pont kérdésében a képviselt szavazatok számától függetlenül határozatképes.

Kérjük, hogy a csatolt – képviseleti jogosultságot igazoló – eredeti nyilatkozatot (MTSZ Alapszabály 13.§ 5. pontja alapján) kitöltve a közgyűlést megelőzően 4 nappal (legkésőbb 2019. április 27-én 24 óráig) az MTSZ irodájába levélben (1037 Budapest, Mikoviny utca 6.) eljuttatni szíveskedjék.

Amennyiben e-mail-ben az info@huntennis.hu küldik meg azt, úgy az eredeti példányt legkésőbb a közgyűlés regisztrációjánál le kell adni azzal, hogy a fenti időpont egyben a beérkezés időpontja, függetlenül a beküldés módjától. (Tehát akár levélben, akár emailen küldik a nyilatkozatot, 2019. április 27-én 24.00 óráig az MTSZ irodájába be kell érkeznie legalább egy példánynak)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy csak a pontosan, hiánytalanul kitöltött nyilatkozatot áll módunkban elfogadni.

Tájékoztatjuk, hogy az MTSZ Alapszabály 13.§ 4. pont alapján a közgyűlésen szavazati joggal a tagok képviselői és/vagy küldöttei rendelkeznek az alábbiak szerint:
a.) minden tag egy képviselőt/küldöttet delegál
b.) azok a tagok, akik az országos csapatbajnokság férfi, női szuperliga és I. osztály versenyében szerepelnek, annyi plusz képviselőt, vagy küldöttet delegálnak, ahány csapatuk részt vesz az említett bajnokságokban.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső