Már az elmúlt hónapokban is városmajori Budai Tenisz Centrum jelentette hazai bázisát, most azonban hivatatlossá vált, hogy a Blue Tigers csapat tagja lett.

A jelenlegi legjobb magyar férfi játékos sok évre szóló szerződést kötött a kék-fehér klubbal.

A francia Olivier Tauma vezetésével gőzerővel készül Monte Carlo nagy salakpályás versenyére.

Fucsovics Márton és Deutsch Tamás, az MTK elnöke - Fotó: Zádor Péter

A Budai Teniszcentrumban tartott sajtótájékoztatón hétfőn jelentették be, hogy Fucsovics Márton a nyíregyházi Tenisz Park SE-től a fővárosi kék-fehérekhez szerződik.

Az elmúlt hónapokban már az MTK-hoz tartozó Budai Tenisz Centrumban végezte magyarországi felkészülését, így aztán nem jelentett meglepetést a hétfői bejelentés, hogy a jövőben szerződéses kapcsolat köti a fővárosi egyesülethez.

A 27 éves nyíregyházi játékos a sajtótájékoztatón Deutsch Tamással, a klub elnökével írta alá a megállapodást. Deutsch elmondta, hosszú évekre szóló megállapodást kötöttek, Fucsovics számíthat az MTK támogatására.

- Azok közé tartozik, akikről elmondhatjuk, hogy világhírű magyar. Sokan vannak az országban, akik a határon túl már nem ismertek, de mindig vannak olyanok, akik világhírűek – Márton ilyen, és képesnek tartom rá, hogy elérje célját, és bekerüljön a legjobb tíz közé a világranglistán. Ha tudományban, vagy a művészetben érné el ezeket az eredményeket, mindenki azt mondaná, ő a szakma egyik zsenije. Felejtsük el, hogy a sportolók tekintetében félve használjuk ezt a kifejezést – jelentette ki Deutsch.

A világranglistán 37. helyen álló Marci napok óta hazai környezetben készül az előtte álló feladatokra, a salakos szezonra. Legközelebb Monte-Carlóban áll rajthoz, majd a szezon második Grand Slam-versenyéig, a Roland Garrosig pályára lép Barcelonában, Madridban és Rómában, valamint igyekszik megvédeni címét Genfben.

- Igyekszem érmekkel, kupákkal meghálálni az MTK támogatását. Én nem vagyok a szavak embere, megpróbálok a pályán minél szebbeket ütni, minél nagyobb versenyeket nyerni. Az életem nem változik meg, ugyanúgy kizárólag a teniszre kell koncentrálnom” – mondta Fucsovics, mielőtt a kamerák és fényképezőgépek előtt hivatalosan is aláírták volna a szerződést.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső