Míg a vidékbajnokságot Győrött, a fővárosiak küzdelmét a Római Teniszakadémia fedett pályáin rendezték.

A Budapesti Tenisz Szövetség és a házigazda RTA remek körülményeket teremtett, jó körülmények közötttt, értékes díjalért küzdöttek a résztvevők.

A Rába-parti versenynek az elegáns Olimpiai Park adott otthont.

Párostársak egyéni győzelmei: Kéki Márk és Vörös Máté

A vidékiek küzdelmein tizenkilenc férfi és öt női versenyző vetélkedett a Győri Olimpiai Park pályáin .

A férfiaknál a GYAC színeiben indult Somogyi Zsolt borította a papírformát, hiszen két kiemeltet is búcsúztatott. Előbb a nyergesújfalui Héjjas Csongort (3.) győzte le 6:1, 1:6, 10-7 arányban, majd a budaörsi Szendrői László (5.) ellen is sikerrel vette az akadályt (7:6, 0:6, 10-5). Az elődöntőben a boglári Kis-Balázs Rafael (2.) állította meg a 7:6, 6:4-es győzelmével. A másik elődöntőben Kéki Márk (Panakor, 7.) nyert az 1. kiemelt kőszegi Bartakovics Marcell ellen (6:3, 6:2).

A hétfő délelőtti döntőben Kéki 6:1, 6:1-re győzött Kis-Balázs Rafael (BBTC) ellen.

A férfi párosok vetélkedésében 7 duó vett részt, s a Rózsa Péter, Trapli Szabolcs (Győri AC) egység szerezte meg az első helyet, miután a döntőben 6:3, 4:6, 10-7-re nyert a Kenyeres Ádám, Nádasy Bence (Paks, SzVUK) duó ellen. Elődöntősök: Stasák Jonatán, Varga-Tóth Olivér (Paulus, Budaörs) és Rózsa Gábor, Somogyi Zsolt (GYAC).

A hölgyeknél körmérkőzéses tornán döntötték el a helyezések sorsát. A győri Panakor színeiben szereplő Csordás Boglárka veretlenül lett első, a százhalombattai Bordás Patrícia végzett a második, Stoiber Norina (GYAC)a harmadik helyen.

A Budapest-bajnokság versenybírója, Izmendi Károly honlapunknak elmondotta, hogy hazai versenyeken ritkán tapasztalható jó feltételek várták a versenyzőket: valamennyi meccsre négy új labdát kaptak a játékosok, használhatták az uszodát, szaunát, konditermet is. A bajnokok két-két ütővel gazdagodtak, a dobogósok sportszereket kaptak ajándékba, s minden dobogósnak méretes kupa és oklevél is dukált.

A női viadalon Fárbás Réka (MTK) végzett az első helyen. Döntőbeli ellenfele, Molnár Kitti (Metro RSC) a héten esedékes nemzetközi versenye miatt nem állt ki a vasárnapi aranymeccsre. A harmadik helyen a Római TC két játékosa, Ruprecht Réka és Pécsi Réka végzett.

A férfiaknál Vörös Máté (MTK) és Kovács Márk (Pasarét TK) vívta a hétfői finálét. Nagy küzdelem után, szetthátrányból fordítva Vörös diadalmaskodott (3:6, 6:3, 10-3). A 3. helyen Cseresznyés Máté (MTK) és Dobák Bálint (UNIK SE) végzett. Az MTK házirangadóját hozó elődöntőben Vörös 6:1, 4:6, 10-2-re nyert Cseresznyés ellen.

 

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső