A sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde felszólította a Magyar Teniszszövetséget, hogy haladéktalanul vonja vissza a nemzetközi füves pályás tenisztorna rendezési igényét.

A minisztérium szerda délig adott haladékot az MTSZ-nek.

Szabó Tünde, az EMMI államtitkára - Fotó: MTI

A szövetség ugyanis átvette a Mallorca Open licencét, és egy füves torna 2020-as megrendezését ígérte a WTA-nak.

A WTA idei naptárában június 17-i kezdéssel szerepel Mallorcán a spanyolországi 250 ezer dolláros füves pályás torna, s július 15-től a Bucharest Open salakpályás verseny, melynek hazaköltöztetését tervezi a licentulajdonos Márky Jenő.

A WTA jelezte, amíg a füves pálya szerepel a naptárban, addig nem tudja támogatni a budapesti salakos tornát.

Az MTSZ korábban egy füves torna 2020-as megrendezését jelentett be a WTA-nak. A Mallorca Open licencét vette át, és ezt a szándékát azóta sem vonta vissza. A WTA már korábban jelezte, amíg a füves pálya szerepel a naptárban, addig nem tudja támogatni a budapesti salakos tornát.

Szabó most azt is írta az Indexhez is eljutott levélben, hogy a kormány semmilyen módon nem fogja támogatni a Mallorca Opent.

Az államtitkár megjegyezte levelében, hogy a szövetség a kormány által meghatározott eljárásrendet figyelmen kívül hagyva jelentkezett be a Mallorca Opennel a WTA-nál. Ezért Szabó felszólította a szövetséget, hogy legkésőbb március 13., déli 12 óráig vonja vissza az MTSZ a rendezési szándékát.

Szabó Tünde hétfői levelében azt írta Szűcs Lajosnak, a Magyar Tenisz Szövetség elnökének, hogy a kormány álláspontja világos: 2019-től a Hungarian Grand Prix WTA International salakpályás torna megrendezését támogatja, ehhez ad kormánygaranciát is. Arra kéri, hogy a WTA-torna visszavonását legkésőbb szerda délig jelezze a szervezetnek.

Ha a szövetség ezt nem teszi meg, akkor a kormány levélben értesíti a WTA-t, hogy nem támogatja a füves pályás tornát.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső