A most kezdődött Indian Wells-i ATP 1000-es tornán már nem Sávolt Attilának hívják Fucsovics Márton főedzőjét.

Sávolt a szerződés szerint már erre az évre is kevesebb utazást vállalt. Most kiderült, szétválnak útjaik.

A hírek szerint Fucsovics olyan szakembert keres a team főedzőjeként, aki évente minimum 20 versenyre elkíséri. Az nso.hu úgy tudja, a francia Olivier Tauma lehet a befutó.

Rövid időn belül mindkét magyar éljátékos edzőt váltott. Egy hete Babos Tímea vált meg horvát tréneréről Nick Horvattól (ősszel csatlakozott Babos csapatához, a monacói Thomas Drouet-t váltotta, most pedig Fucsovics Márton jelentette be, hogy a jövőben nem Sávolt Attila irányítja az edzéseit. Az edzőváltás okairól egyik fél sem nyilatkozott.

Fucsovics Marci a Facebook oldalán így számolt be a váltásról:

Pályafutásom meghatározó szakasza lezárult a napokban.
Attilával befejeztük a közös munkát.
Nagyon sikeres három évet töltöttünk együtt, sokat tanultam, amiért ezúton is köszönetet mondok és kívánok sok sikert neki a jövőben.
Az új edző kiválasztása folyamatban van.

Sávolt Attila a Nemzeti Sport érdeklődésére elmondta:

„Kölcsönösen hoztuk meg ezt a döntést a napokban. Az elmúlt több mint három év alatt Marci tenisze kizárólag az én irányításom alatt volt egészen mostanáig, és nagyon büszke vagyok az elért eredményeinkre. Biztos vagyok benne, hogy a következő edzőjével is további fantasztikus sikereket fog majd elérni, én továbbra is nagyon drukkolok neki, hogy hosszú és szép pályafutása legyen."

Az első olyan ATP-1000-es versenyen szerepelhet Fucsovics Márton (31. a világranglistán), amelyen kiemeltként léphet pályára. A nyíregyházi teniszezőt a 29. helyen rangsorolták a csütörtökön kezdődött Indian Wells-i keménypályás, 8 359 455 amerikai dollár, tehát csaknem 2,4 milliárd forint összdíjazású viadalon, így annak első fordulójában nem kell pályára lépnie.

A 128-as főtáblán 96 játékos kap helyet, a 32 kiemeltre nem vár első fordulós megmérettetés.

A legjobb 64 között a svájci Stan Wawrinka (40.) lehet Marci ellenfele.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső