Aktív és már visszavonult magyar topjátékosok nyílt levelet írtak a szövetségnek, hogy az MTSZ mondja vissza a 2020-ra tervezett füves pályás tornára elküldött korábbi jelentkezését, mert emiatt bukhatna a Bukarestből hazatelepülni szándékozó WTA verseny.

Szakmailag is vitatják a füves pályák építését, a versenyrendezést.

Íme a nyílt levél.

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Elnökség!

Ahogyan már Önök is értesültek róla, Orbán Viktor miniszterelnök úr és kormánya jóvoltából megszületett az a kormányhatározat, amely lehetővé teheti, hogy hosszú idő után ismét visszakerüljön Budapestre a Márky Jenő által jogtulajdonolt WTA salakpályás tenisztorna.

A kormányhatározat megjelenése óta az EMMI sportállamtitkársága, valamint a Sportesemények Szervezéséért, Lebonyolításáért és Sportszolgáltatásért Felelős Nonprofit Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a verseny megrendezésre kerüljön. Az ezzel kapcsolatos szerződéskötés folyamata már el is indult, és hamarosan le is zárul.

Ezzel egy időben azonban a WTA vezetése arról tájékoztatta Márky Jenő jogtulajdonost, hogy 2020-ra a Magyar Tenisz Szövetség már elkötelezte magát egy budapesti, élőfüves WTA-torna megrendezésére, amely szerepel is a hivatalos versenyprogramban.

Mivel ennek az élőfüves tornának az időpontja nagyon közel esik a Márky Jenő által jogtulajdonolt, Római Teniszakadémiára tervezett salakpályás versenyhez, a WTA addig nem tudja támogatni a kormány és általunk, korábbi sikeres magyar profi teniszezők által támogatott salakos torna 2019-től való megrendezését, amíg a 2020-as élőfüves verseny szerepel a naptárban.

Erre hivatkozva kérjük a tisztelt Magyar Tenisz Szövetség elnökségét, hogy minél előbb mondja vissza hivatalosan a versenyrendezés szándékát a WTA illetékes testületénél, mert információink szerint sem a szükséges kormánygarancia, sem az infrastrukturális feltételek nem állnak a szövetség elnökségének rendelkezésére.

Ezt azért is tartjuk fontosnak, mert ha 2020-ban nem tudja megrendezni az élőfüves tornát a Magyar Tenisz Szövetség - melynek indokoltságát szakmailag vitatjuk - és a közeljövőben a Márky Jenő által jogtulajdonolt verseny erre hivatkozással nem kerül támogatásra a WTA részéről, akkor egy olyan elfogadhatatlan és méltatlan helyzet is előfordulhat, hogy egy kormánygaranciával, biztos helyszínnel és múlttal rendelkező magyar verseny megrendezése meghiúsul.

Bízunk az elnökség ésszerű döntésében, amelynek köszönhetően a kormányhatározat és a magyar versenyzők szándékának megfelelően 2019-től ismételten megrendezésre kerülhet Magyarországon a Hungarian Grand Prix verseny.

Tisztelettel: Temesvári Andrea, Babos Tímea, Kapros Anikó, Marosi Katalin, Sávolt Attila, Fucsovics Márton, Markovits László

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső