A világrangsor 16. helyén álló Danyiil Medvegyev két játszmában győzött a karrierje második ATP-fináléját játszó Fucsivics Márton ellen.

Búslakodásra semmi ok: Marci remek hetet tudhat maga mögött a szófiai tornán.

Következik Rotterdam, immár a 38. helyre előre lépve az ATP rangsorban.


Fucsovics Márton két szettben, 6:4, 6:3-ra kikapott a 3. kiemelt orosz Danyiil Medvegyevtől az 524 ezer euró (166 millió forint) összdíjazású szófiai keménypályás férfi tenisztorna vasárnapi fináléjában.

A döntőben 3:3 után mindketten elvesztették az adogatásukat, ám 4:4-et követően Medvegyev újra brékelt, majd saját adogatását hozva 46 perc játék után szettelőnybe került.

A 37 percig tartó második játszmában második adogatását vesztette el a magyar játékos, elvenni viszont nem tudta ellenfele szervajátékát. Sőt az orosz játékos 5:3 után újra brékelte a mérkőzésben maradásért adogató Fucsovicsot, így 1 óra 23 perc után lezárta a mérkőzést. Medvegyev negyedik ATP-trófeáját gyűjtötte be. Fucsó 150 ATP-ponttal és  48,870 euróval gazdagodott a bulgáriai viadalon.

"Mindig jó serleggel befejezni egy versenyt. Medvegyev túl jó volt a döntőben, gratulálok neki" - írta közösségi oldalán Fucsovics - "Jó hetem volt Szófiában, köszönöm mindenkinek, aki segített, szurkolt".

A 27 éves magyar játékos - aki 47. volt a versenyt megelőzően a világranglistán - és a 22 esztendős Medvegyev (16.) korábban kétszer találkozott egymással. Az orosz játékos a 2016-os portorozi challenger-tornán 6:3, 6:2-re, míg tavaly Monte-Carlóban 6:7, 6:2, 7:5-re múlta felül Marcit.

Fucsovics tavaly májusban a genfi salakpályás viadalon aratta pályafutása eddigi egyetlen tornagyőzelmét.

Fucsovics hétfő reggel a rotterdami torna helyszíne felé veszi az irányt. A hollandiai versenyt a világranglista 38. helyén kezdi meg, első fordulós ellenfele a szlovák Martin Klizan (39.) lesz.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső