A magyar férfi teniszválogatott hazai pályán az ukrán csapattal mérkőzik szeptember közepén a Davis Kupa világcsoportjának osztályozóján.

A győztes 2020 febuárjában osztályozót vívhat a világdöntőn való szereplés jogáért.

A Németország ellen szerepelt együttes - Fotó: MTSZ

A nemzetközi szövetség (ITF) szerdai, londoni sorsolását a Köves Gábor irányította magyarok kiemeltként várták, így biztos volt, hogy nem kiemelt ellenfelet kapnak. Válogatottunkat – amely a múlt hétvégi, németek elleni selejtezőben 5–0-ra alulmaradt – negyedikként húzták ki, és az ukránokat kapta ellenfélül.

A rivális jelenlegi legjobb játékosa az ATP-világranglistán 136. helyen álló 33 éves Szerhij Sztahovszkij, aki pályafutása legjobbjaként 2010-ben a 31. volt. A további legelőkelőbben rangsorolt ukrán teniszező Illja Marcsenko (393.) és Alekszandr Dolgopolov (508.), előbbi 49., utóbbi 13. volt karrierje csúcsán.

A párharc győztese 2020 februárjában a világcsoport selejtezőjében szerepelhet, míg a vesztes az euro-afrikai zónában lép majd pályára.

A kétnapos csatározásokat szeptember 13-14-én, vagy 14-15-én rendezik.

A selejtezőhöz hasonlóan az első napon két egyéni mérkőzésre kerül sor, míg a másodikon a páros mellett újabb két egyes meccset rendeznek.

További párosítások:
Bosznia&Hercegovina - Csehország
Svédország - Izrael
Finnország - Ausztria
Szlovákia - Svájc
Portugália - Fehéroroszország

"A hazai pálya mindig kedvező, örülök, hogy itthon játszhatunk. Alexandr Dolgopolov sokáig sérült volt, tavaly május óta nem is játszott tét mérkőzést és a Davis Kupában sem mindig játszik, de Stakhovskyt jól ismerem, ő egy nagyon képzett játékos. Azt gondolom, hogy a sorsolásra nem panaszkodhatunk, a ranglistahelyezéseket tekintve egyenrangú az ellenfél, de nagyon sok függ majd attól, hogy nálunk kik állnak majd rendelkezésre, kik lesznek egészségesek a találkozó időpontjáig"- mondta Köves Gábor szövetségi kapitány.

Az ukránokkal eddig kétszer játszottunk és mind a kétszer kikaptunk tőlük, 1997-ben Budapesten, 2005-ben pedig Donyeckben, van tehát miért visszavágni.

Nagy kérdés a helyszín. S az is, hogy a jóval korábban esedékes, áprilisi ATP 250-es tornát hol rendezik.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső