Nem történt csoda, de majdnem ...

A toronymagas esélyes Németország csaknem elcsúszott a nyitányon: Piros Zsombi a háromszázegynéhány rangsorbeli különbség ellenére nem tisztelte ellenfelét, s közel állt a győzelemhez.

Kohlschreiber végül nyert, s utána Zverev is legyőzte Nagy Petit, így a németek 2-0-ra vezettek, s aztán a párost is megnyerve továbbjutottak.

Érvényesült a papírforma az átalakított Davis Kupa frankfurti selejtezős meccsének első napján: Németország 2-0-as előnnyel várhatja a szombati párost, s a két újabb szinglit.

Nálunk a fiatalokra várt a feladat, hogy Fucsovics Márton lemondása, valamint Balázs Attila és Valkusz Máté sérülése után helyt álljanak a tapasztalt házigazdák ellen. Mindketten megtették a tőlük elvárhatót: a jelenleg ATP rangsor nélkül álló Nagy Péter becsülettel küzdött a világranglista 3. helyén tündöklő, aktuális világbajnok Zverev ellen, Piros Zsombi pedig 2 óra 39 perces nagy csatára késztette a korábban Top20-as, s jelenleg is 32. helyezett Kohlschreibert.

A második játszmában Zsombi szett és brékelőnybe került (7:6, 3:1). El is csendesedett az ötezer férőhelyes Fraport Arena közönsége, ugyanis a magyar tinédzser egy csodálatos nyerő ütéssel 3:1-re meglépett, majd labdái voltak a 4:1-hez. Ám a világranglistán több mint háromszáz hellyel előtte álló 35 esztendős Kohlschreiber (ATP 32.) egyenlíteni tudott. Az új rendszerű, immár két nyert játszmáig tartó Davis Kupa-meccs döntő szettjében 4:4 után tudta csak legyűrni 19 esztendős magyar ellenfelét a tapasztalt német, s juttattta előnyhöz csapatát.

- Szomorú vagyok, mert magas színvonalon játszottam, de a második szettben a 4:1-ért szerváltam, és mégsem lett meg a győzelem. A harmadik játszmában sajnos én pukkadtam ki először, a vádlim kicsit cserbenhagyott - nyilatkozott Piros némi keserűséggel a fordulatos meccsről az M4 Sport csatornának, hozzátéve, hogy remélhetőleg szombatra teljesen regenerálódik, mert akkor is nehéz meccs vár rá Alexander Zverev ellen.

A nap második mérkőzésén a világrangsor 3. helyezettje, az aktuális ATP világbajnok Alexander Zverev és Nagy Péter mérkőzött, s a német 1 óra 9 perc alatt nyert. A magyar Davis-kupa csapat korábbi többszörös hőse tisztességgel küzdött, harcolt most is, nem is került nyomasztó fölénybe a német vetélytársa - ám az egyértelmű volt, hogy ő a jobb játékos, s magabiztosan húzta be a házigazdák második győzelmét.

A szombati játéknapon már az első meccsen végleg eldőlt a továbbjutás: a Top-100-as német duó két játszmában győzött, így a házigazdák 3-0-as vezetésükkel továbbjutónak számítottak. Ezt követően Zverev ellen Borsos Gábor lépett ringbe, s a két hórihorgas játékos összecsapásán nem vallott szégyent a magyar, de nyerni ő sem tudott.

Philipp Kohlschreiber – Piros Zsombor                               6:7(6), 7:5, 6:4
Alexander Zverev – Nagy Péter                                        6:2, 6:2
Jan Lennard Struff, Tim Pütz – Nagy Péter, Borsos Gábor   6:2, 6:3
Alexander Zverev – Borsos Gábor                                     6:3, 6:4 
Philipp Kohlschreiber - Szintai Dávid                                 6:7(5), 6:3, 10-5 - döntő rövidítés

A párharcok győztesei lehetnek ott a novemberi, 16 csapatos madridi világdöntőn, ahol a horvát, a francia, a spanyol és az amerikai válogatott selejtező nélkül indulhat.


Üzbegisztán - Szerbia                          2-2 (Djokovic nélkül a szerbek)
Ausztrália - Bosznia Hercegovina        4-0
India - Olaszország                              1-3
Kazahsztán - Portugália                       3-1
Kína - Japán                                         2-3 (Nishikori nélkül a vendégek)
Brazília - Belgium                                 1-1 (Goffin nélkül a belgák)
Svájc - Oroszország                             0-2 (a hazaiak Federer és Wawrinka nélkül)
Csehország - Hollandia                        1-1
Kolumbia - Svédország                         2-0
Ausztria - Chile                                     1-1 (Thiem nem játszik a hazaiaknál)
Szlovákia - Kanada                               2-1 (Raonic nem jött a vendégekkel)

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső