A WTA ranglista 121. helyén álló játékos 2019-ben is szövetségi támogatással készül, s Juhász Gábor irányítja az edzéseit.

A Top50-be kíván eljutni, s ki szeretné vívni a 2020-as olimpián való szereplés jogát.

A nagy utazás első állomása Ausztrália.

A 20. születésnapját nemrég ünnepelt Stollár Fanny több esztendeig amerikai akadémiákon edzett, s onnan indult versenyezni. 2018 elején döntött úgy, hogy itthon folytatja felkészülését, s Juhász Gábor vette át a munka irányítását. A közös munka eredményeként egy év alatt a 241. helyről a 114. pozícióba lépett előre a WTA-rangsorban, ahol jelenleg a 121. helyen áll. Így 2019-ben elérhető közelségbe került, hogy az első számú magyar női versenyző, Babos Tímea mellett legyen egy újabb magyar női játékos a világ legjobb száz teniszezője között. Fanny célja a következő évre a Top50, s az olimpiai kvalifikáció kiharcolása.

A játékos a 2019-re is együttműködési szerződést kötött a Magyar Tenisz Szövetséggel, s továbbra is Juhász Gábor MTSZ sportigazgató, Fed Kupa-kapitány irányítja felkészülését.

- A szövetség többek közt ebben is segít, és ez nem csak Stollár Fannynak jár, hanem minden a szövetségnél készülő, az A-keretbe tartozó kiemelt válogatott játékosnak, a teljesség igénye nélkül Bondár Annától Valkusz Mátéig. Idehaza az elmúlt években a magyar teniszben kiépült egy olyan infrastruktúra, amelyben a külföldihez hasonló színvonalon lehet készülni és ez sokat segített abban, hogy Fanny ebben az évben idáig el tudott jutni, ahogy Piros Zsombor vagy éppen Valkusz Máté jó eredményeihez is hozzájárult. Nagyon örülök, hogy 2019-ben is tudjuk folytatni a közös munkát – mondta az huntennis.hu portálon Juhász Gábor.

Fanny úgy véli, reális cél 2019-re, hogy olyan világranglistás helyezése legyen, amellyel főtáblás lehet a Grand Slam-tornákon.

- Némi szerencsével már idén is összejöhetett volna. Azonban örülök annak, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt tudok nyújtani, ami nagyban hozzájárult az előrelépésemhez – értékelte az évet Stollár Fanny.

Fanny első versenye a 2019-ben az ausztráliai Brisbane WTA-viadala lesz, majd az Ausztrál Open selejtezőjén vesz részt.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső