Valkusz Máté mononukleózissal küszködik, Balázs Attila lábsérülése még mindig nem teljesen gyógyult.

Piros Zsombi ázsiai versenykörúttal indítja az évet. A kapitány bízik abban, hogy Fucsovics Marci elfogadja meghívását a februári Davis Kupa-meccsre.

Csehország ellen ők szerepeltek: Borsos Gábor,  Nagy Péter, Valkusz Máté, Köves Gábor kapitány, Balázs Attila és Piros Zsombor- Fotó: MTSZ

A szövetséggel zajló vitája miatt a válogatottságot lemondó Fucsovics Mártonról - aki 36. helyével a legjobb magyar férfi teniszező - Köves Gábor annyit mondott, hogy felkérte őt a részvételre, a döntés a játékos kezében van, és az ajtó az utolsó pillanatig nyitva áll.  "Én beválogatom a csapatba, az biztos "- mondta az MTI tudósítójának a DK-csapat kapitánya.

Köves Gábor csütörtökön félnapos összetartást vezényelt a keretnek, melynek során a Nemzeti Edzés Központban közös gyakorlással, majd karácsonyi csapatvacsorával búcsúztatta az évet a Balázs Attila, Valkusz Máté, Piros Zsombor, Nagy Péter, Borsos Gábor összetételű válogatott.

- Eredetileg csak egy évzáró vacsorában gondolkodtunk, de aztán jött az ötlet, hogy ha már mindenki itt van, akkor csinálhatnánk egy átmozgató edzést. Mindenki játszik mindenkivel, örülnek egymásnak a srácok, jól érzik magukat, mivel amúgy külön edzenek egymástól - mondta Köves Gábor

Az ATP-rangsorban 244. Valkusz Máté kissé letörten ült a pálya mellett, a régóta mononukleózissal küszködő fiatal játékos hetek óta nem tud rendes edzésmunkát végezni.

- Nagyjából tízszázalékos állapotban vagyok, megint visszaköszönt a betegség. Ráment az egész alapozásom, már le is mondtam a januárra tervezett első két versenyemet. Gyengeséggel, fáradtsággal, motiválatlansággal küzdök, most húsz perc ütögetéstől rosszul lettem - sorolta Valkusz Máté, aki egyelőre nem bocsátkozott jóslatokba a jövőt illetően.

A lábsérüléssel bajlódó Balázs Attila úgy vélekedett, hogy februárra minden bizonnyal hadra fogható lesz:
- Júliusban fájdult meg a lábam, és még mindig nem panaszmentes. Próbálok pozitív maradni, gyógytornázom, erősítek, ezzel együtt csoda lenne, ha már januárban tudnék versenyezni - jelentette ki az MTI-nek a világranglista 189. helyezettje.

A tavaly junior Australian Open-bajnok Piros Zsombor viszont egészségesen és elszántan várja a 2019-es évet.

- Még öt napig tart az alapozás, amelyet teljes intenzitással csinálok végig. Karácsonyt követően, december 27-én kéthetes túrára indulok, melynek során Hongkongban és Vietnamban versenyzek, majd a Davis Kupa után remélhetőleg megkapom a szabadkártyát a budapesti challenger-tornára" - mondta az idény első hónapjairól a 19 éves teniszező, aki a 385. helyen áll.

A folytatásról szólva Piros közölte, ha jól sikerül a rajt, akkor challenger-versenyeken megy tovább, ha viszont nem, akkor 15 és 25 ezer dolláros ITF World Tennis Tour tornákról próbálja meg bebiztosítani helyét a challengereken.

- Egy év múlva szeretném magamat a legjobb 150-ben látni, ez egy nagy álom, de szerintem megvalósítható" - tette hozzá.

A válogatott február 1-jén és 2-án Németország ellen lép pályára a frankfurti Davis Kupa-selejtezős meccsen, amelynek győztese részt vehet novemberben a 18 csapatos DK-döntőben.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső