Október első hétvégéjén sporttörténelmet írtak a vadaskerti úti Premier Padel Club pályáin.

A Magyar Padelszövetség a sportág hazai történetében először rendezte meg az országos bajnokságot.

Férfi, női és vegyes páros kategóriákban összesen 31 páros indult harcba.

A női padel magyar bajnokság dobogósai , balról a harmadik Hole Sandy, aki vegyes párosban is aranyat nyert- Fotó: Facebook

A padel a világ egyik leggyorsabban fejlődő sportága: jelenleg 15 millióan játsszák 50 országban és rohamosan terjed. A padel az ütősportok legjobb elemeit ötvözi – főleg a teniszre és a fallabdára hasonlít.

A sportág első alkalommal megrendezett magyar bajnokságán jelképes osztálytalálkozóra gyűltek össze a közelmúlt teniszhősei, s ott voltak a mezőnyben a napjaink teniszversenyeinek szereplői is – jelezvén, hogy a „rokonsportág” nem csupán szabályaival, hanem játékos-gárdájával is igencsak támaszkodik a teniszre. Így volt ez annak idején a squash magyarországi megjelenésekor is. S aztán kinőttek az új sportág „önálló” sztárjai is, akik már kifejezetten a fallabdázás alapjain edződtek, s értek el sikereket.

A vadaskerti M.E.S.E. sportcentrumban a női viadalon egykori ismert teniszezők foglalták el a dobogó mindhárom fokát. Az uraknál pedig nem csupán racketlon, a négy ütős sportág (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) kombinált versenyén többször is világbajnoki címhez jutott Nándori Levente próbálkozott az ötödik sportágban is sikereket elérni, de egykori teniszes társai közül ott volt a mezőnyben például Pákay Péter, Barátosi Levente, Krasznai Zoltán, György Tamás és Rajó Balázs, míg az „ifjakat” többek között a Borsos Gábor, Nagy Péter Davis Kupa duó (mellékesen az idei szabadtéri teniszbajnok páros), Bíró André és Pótz Nagy Gergely képviselte. A prímet azonban azok vitték (például a spanyolországi profi viadalokon gyakorta szereplő Weidinger Gergő és Terkovics Milán), akik már versenytapasztalattal is rendelkeznek.

Kerekes Péter (szintén egykori teniszező), a Magyar Padelszövetség elnöke elmondta: hihetetlenül büszke arra, hogy a gyerekcipőben járó sportág három hónap után már országos bajnokságot tudott rendezni, méghozzá ennyi résztvevővel.

Az I. Országos Padelbajnokságon a szövetség meghirdette a válogatott keretet is, amelybe a női és férfi döntő résztvevői kerültek be. Ugyanitt bejelentették, hogy a teniszhez hasonlóan a nemzeti padelválogatott is a Dorko felszereléseiben versenyez. A válogatott szövetségi kapitánya a spanyol Diego Huber Gonzalez, aki a Premier Padel Club edzője is egyben.

Seiko Országos Bajnokság

Férfiak

  1. Weidinger Gergő, Bíró André
  2. Terkovics Milán, Tóth Csongor
  3. Borsos Gábor, Nagy Péter

Nők:

  1. Ferenczi Dóra, Hole Sandy
  2. Erdélyi Mónika, Kovács Anikó
  3. Pákay Edit, Borbély Rita.

Vegyes páros

  1. Hole Sandy, Weidinger Gergő
  2. Borbély Rita, György Károly
  3. Ferenczi Dóra, Nándori Levente
FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső