Áprilisban ünnepelte 90. születésnapját, a napokban tért haza a veterán korosztály világbajnokságáról.

Szentirmay Erzsébet természetesen versenyzőként vett részt a vébén: vegyespárosban ezüstöt, párosban bronzérmet nyert. Összesen hét mérkőzésen lépett pályára a hat nap során.

Szentirmay Erzsébet - Fotó: RTL Klub

A szokottnál nagyobb magyar küldöttség vett részt a szuper szenior kategória (65, 70, 75, 80 és 85 évesek) szeptember végi világbajnokságán. Az isztriai Umagban 25 versenyszámban összesen 484 versenyző vetélkedett - a mezőnyben, a földrajzi közelség okán is, számos magyar játékos is elindult.

A hatszoros Európa-, négyszeres világbajnok Szentirmay Erzsébet volt a legsikeresebb.

Erzsi néni, a maga 90 esztendejével már "lefelé" játszik, a +85 évesek között indul, hiszen saját korosztályában nem rendeznek versenyt. Az "ifjak" között viszont 18-an indultak. Egyesben nem volt szerencséje a sorsolásnál, s a későbbi finalista ausztrál teniszezőnőtől kikapott, ám a páros versenyszámokban vigasztalódhatott. Német partnerével elődöntős volt, a vegyespárosban pedig Judik Zoltán oldalán remekelt. A magyar duó az első fordulóban a 2. kiemelt ausztrál egységet 7:5, 2:6, 10-7-re verte, majd egy osztrák páros ellen könnyedén győzött 6:2, 6:0-ra, s csak a döntőben maradtak alul francia vetélytársukkal szemben.

Judik a 31 fős egyéni táblán a későbbi világbajnok franciától kapott ki, a vigaszágon viszont elődöntős volt, párosban pedig ausztrál társával a nyolc között búcsúzott. Akárcsak Kende László, aki török partnere oldalán sziontén a legjobb nyolc között szenvedett vereséget.

A +80 évesek korosztályában Mikola Emese egyesben és párosban is 1-1 győzelmet jegyzett.

A +75 éveseknél Fábián Zoltán két győztes mérkőzés után a 14. kiemelt ukrán teniszezőtől kapott ki, párosban a svéd Johnson társaként, vegyespárosban a német Knapp oldalán rögtön az 1. kiemelt duóval találták magukat szemben, s kikaptak. Bakonyi Levente 1 győztes mérkőzés után szenvedett vereséget, párosban pedig a román Mihalache oldalán rögtön a nyitányon búcsúzott. Pohly Ferenc a vigaszágon a 8 között esett ki.

A 70 éveseknél Mészáros László egy mérkőzést nyert, Vas István a vigaszágon a 4 közé jutott.

A +65 esztendősök korcsoportjában Rakonczay Tibor egyesben és párosban is egy meccset nyert, Orosz György egy győztes mérkőzés után a 4. kiemelttől szenvedett vereséget, Tánczos Zoltán egyéniben és párosban is kikapott az első fordulóban, akárcsak a csupán egyéniben pályára lépett Pázmándi József.

 

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső