Magyarország február elején a német válogatott otthonában mérkőzik a világcsoport selejtezőjében.

A selejtező 12 párharcának továbbjutója, valamint a szabadkártyás brit és argentin válogatott csatlakozik az idei négy elődöntőshöz (a horvát, francia, spanyol és amerikai együtteshez).

A nemzetközi szövetségben (ITF) szerdán elkészítették a jövőre átalakított DK selejtezőjének sorsolását, amelyen a magyar csapat nem volt kiemelt, míg ellenfelét ötödikként rangsorolták. A két válogatott párharcát február 1-jén és 2-án rendezik meg, a pályaválasztók a németek lesznek.

Az új rendszerben a selejtezőt az eddig megszokott három nap helyett két napon kell lejátszani. További változás, hogy három nyert játszma helyett két nyert szettre mennek majd a találkozók, így a pénteki két egyéni után szombaton egy páros, majd újabb két egyéni összecsapás következik.

A selejtező 12 párharcának továbbjutója csatlakozik a kiemeltekhez. A szuperdöntő 18-as mezőnyében biztos helye van az idei négy elődöntősnek - az amerikai, a francia, a horvát és a spanyol válogatottnak -, valamint világranglistán elfoglalt helyezésével szabadkártyát kapott Nagy-Britannia és Argentína gárdájának.

A szupertornát a spanyol fővárosban rendezik a 2019-es és 2020-as szezon zárásaként. A 2019. novemberi viadalnak a La Caja Magica ad otthont - ez az aréna a házigazdája egyébként a madridi 1000-as férfiversenynek is.

A világcsoport selejtezőjének párosítása:
Németország (5. kiemelt) - MAGYARORSZÁG
Brazília - Belgium (1.)
Üzbegisztán - Szerbia (2.)
Ausztrália (3.) - Bosznia-Hercegovina
India - Olaszország (4.)
Svájc (6.) - Oroszország
Kazahsztán (7.) - Euro-afrikai-csoportból érkező ellenfél
Csehország (8.) - Hollandia
Kolumbia - Svédország (9.)
Ausztria (10.) - Chile
Kanada (11.) - Euro-afrikai-csoportból érkező ellenfél
Kína - Japán (12.)

A magyar Davis Kupa válogatott legutóbb éppen negyven éve, 1978-ban találkozott utoljára a németekkel – akkor a mieink győztek Budapesten az NSZK ellen.

A német válogatott kapitánya, Michael Kohlmann a Bild megkeresésére azt mondta, nagyon örül, hogy a magyar válogatott ellen hazai pályán lesz lehetősége csapatának harcolni a döntőért.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső