Drágár Péter és edzője, Papp Sándor a Budai Tenisz Centrumban

Ha lenne ilyen cím, akkor az idén legtöbbet fejlődött utánpótláskorú játékosét minden bizonnyal Drágár Péter érdemelné ki, aki egy év alatt lett az U16-os fiúválogatott tagja, a Tennis Europe korosztályos ranglistáján pedig az 1500-on kívülről került a top100-ba.

A nyíregyházi születésű, Floridából másfél évvel ezelőtt hazaköltözött teniszező most Papp Sándor tanítványa a Budai Tenisz Centrumban, korosztályos bajnoki ezüstérmet nyert a napokban, s az eddigi kemény munkát a még komolyabb gyakorlások követik.

Kincses Kolos egyesben, párosban és csapatban is aranyérmet nyert

Az első kiemeltek sikerével zárult Nyíregyházán, a Marso Tenisz Centrumban a korosztályos magyar bajnokságon a 12 esztendősök közdelemsorozata.

A két hétig tartó sorozat zárásakor, a legfiatalabb küzdelmein az egyéni győztesek párosban is diadalmaskodtak, s a csapatversenyben nyertes együttesnek is vezéregyéniségei voltak.

Két hét alatt két karriercsúcsot is megdöntött a 19 esztendős Piros Zsombor.

A manerbiói challenger-tornán élete első negyeddöntőjét játszotta, szombaton, Cordenons-ban, pedig először léphetett pályára elődöntőben.

Az MTK Budapest fiatalja úgy érzi, hogy fejben nőtt fel a feladathoz, s a siker titka az, hogy végig nyugodt tudott maradni.

Bíró Melinda két számban is döntőt játszik vasárnap

Az utolsó előtti naphoz ért Nyíregyházán, a Marso Tenisz Club pályáin az idei korosztályos bajnokság két héten át tartó küzdelemsorozata.

A 12 évesek viadalán Bíró Melinda továbbra is remek formában halad előre, döntőbeli ellenfele a Római TA mindössze tízesztendős meglepetésembere, Kardos Lora lesz.

A két finalista a délelőtti egyéni döntőt követően kora délután ismét farkasszemet néz egymással, ezúttal a párosok aranymeccsén, a korosztályos bajnoki sorozat utolsó összecsapásán.

A fiúknál a Metro RSC három játékossal képviselteti magát a legjobb négy között.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső