Római Teniszakadémia, balról az Asbóth József Stadion

A Magyar Közlöny hétfő esti olvasói értesülhettek először a soron következő nemzetközi teniszversenyek házigazdáiról.

Az áprilisi ATP-250-es viadal rendezője a Sport11, a jövő évi helyszínről még nincs döntés, a jog megszerzéséről tárgyalások kezdődnek.

Az öt esztendeje Bukarestbe költöztetett szabadtéri WTA-viadal már ezen a nyáron hazatér a Duna-parti tenisztelepre.

Egyesben és párosban is eljutott a döntőig Kovács Zita (GYAC)

A pénteken zárult HE-DO fedett pályás felnőtt országos bajnokság női mezőnyében a 17 éves Kovács Zita remek menetelés végén lett ezüstérmes. A férfiak között a 19 esztendős Marozsán Fábián lett a bajnok, karrierje során ez az első egyéni ob-címe.

A párosok között is remekeltek a fiatalok: a Nagy Adrienn, Drahota-Szabó Dorka és a Makk Péter, Marozsán Fábián kettős nyerte a legdíszesebb serleget.

Játszmaveszteség nélkül lett a fedett pályás magyar bajnokság győztese Marozsán Fábián.

A Győri AC ifjú játékosa párosban is elsőként ért célba, az egyéni verseny döntőjében legyőzött Makk Péter oldalán.

A hölgyeknél a tapasztalt Arn Gréta a bajnoki címig vezető úton egy játszmát veszített, s az öt találkozón összesen 18 játékot engedélyezett vetélytársainak. Párosban a junior Australian Open-nyertes Nagy Adrienn és az ifjú Drahota-Szabó Dorka duója diadalmaskodott.

A döntőbe jutást nem tudta kiharcolni, mégis nagyszerűen helytállt a tenisz Fed Kupa euro-afrikai Zóna I-es csoportjának angliai tornáján a magyar női válogatott.

A Babos Tímea távolmaradása és Stollár Fanny sérülése révén lehetőséghez jutó Bondár Anna (224.) számára különösen emlékezetes lesz a Bath-i kirándulás, hiszen három szettes mérkőzésre kényszerítette a pillanatnyilag legjobb britet, a korábban a világranglista 4. helyén is álló Johanna Kontát.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső