Megnyitotta kapuit Budakeszi legújabb sportlétesítménye, s augusztus 31-én, szombaton az ingyenes családi napon 10 órától ingyen bárki ki is próbálhatja.

A város sporttelepén a Molnár Teniszakadémia három vadonatúj, egész évben használható színvonalas pályával várja a sportolni vágyókat.

A Budakeszi Hírmondó Molnár Balázst, az akadémia ügyvezetőjét kérdezte a település teniszéletének megteremtéséről és a tervekről. 

 

- Mit lehet tudni a Molnár Teniszakadémiáról, a háttérről? Honnan az indíttatás és a tapasztalat egy ilyen komoly szakmai hozzáértést igénylő elképzelés megvalósításához?
- A teniszakadémiát 2009-ben alapítottuk Budapesten, azzal a céllal, hogy kortól és tenisztudástól függetlenül mindenki a lehető legjobb oktatásban részesüljön. Egyedi német filozófiával tanítunk profin, de sok-sok szívvel játékos formában. Szeretnénk a know-how-t Budakeszin is meghonosítani.

- Mit jelent a német filozófia? Miben különbözik ez az itthon bevett szakmai gyakorlattól?
Precizitás, 100 százalékos odafigyelés, rengeteg szakmai segédeszköz és tervezés, de ami a legfontosabb mindez játékos formában és sok-sok szeretettel, szívvel. Az első lépés, hogy a tanítvány megszeresse a teniszt és minket, otthon érezze magát. Ezután bármit megtanulhat.
- A teniszakadémia a Szépvölgyi útnál közel tíz éve sikeresen működteti budai iskoláját. Miért éppen Budakeszire esett a választás újabb pályák létesítésére?
Húsz évvel ezelőtt Budajenőn laktam, Budapesten tanultam, ott teniszeztem. Minden nap, mikor áthaladtam Budakeszin, felmerült bennem a kérdés, hogy egy ilyen szép agglomerációs kisvárosban miért nincs teniszpálya. A magyar „tenisztérképen” a település és környéke „fekete folt” volt eddig. Budakeszi és a Zsámbéki-medence lélekszáma egyre nő. Szerintünk nagy az igény a sportra, így a teniszre is, főleg a gyerekek körében.

- Több korábban megjelent interjúban is nyilatkozta, hogy a fő hangsúlyt a gyermek- és ifjúsági tenisz fejlesztésére helyezik majd Budakeszin. Miért tartja fontosnak e terület fejlesztését és gondozását?
- Támogatjuk, sőt nagyon fontosnak tartjuk a felnőtt profi és amatőr teniszt. De az ifjúsági sport ennél is fontosabb. A mozgás, a sport alapvető része kell, hogy legyen a gyerekek életének. Mindez nem csak az egészségük miatt fontos, hanem azért is, hogy tartozzanak valahová. Legyen egy közösség, egy csapat, aminek a gyerekek szerves részei lehetnek. Ezt nemcsak edzőként, de gyakorló apaként is nagyon fontosnak tartom. Legfőbb célunk egy nagyon komoly gyermekközösség kialakítása a város sportpályáján.

- Született-e erre vonatkozóan szakmai megállapodás az akadémia és Budakeszi önkormányzata között? Vállalt-e bármiféle kötelezettséget budakeszi ifjúsági sportéletének fejlesztése érdekében?
- Természetesen. Testnevelési órák keretében vállaltuk heti kétszer két órában a gyerkőcök ingyenes oktatását. Minden évben két családi napot szervezünk majd, ahol mindenki számára ingyen tesszük lehetővé, hogy a pályákon kipróbálhassa a teniszt. Most augusztus 31-e, a hivatalos ünnepélyes megnyitónk éppen egy ilyen alkalom lesz. Itt többek között lehetőség lesz a szeptemberi tanfolyami regisztrációkra is. Mindenkit szeretettel várunk!

- Az akadémia honlapján több beszámoló és fotó is található az évek óta sikeresen megrendezett pécsi, keszthelyi, zamárdi és budapesti gyermek- és családi táborokról, Play and Stay versenyekről. Budakeszin is szerveznek majd hasonló közösségépítő megmozdulásokat?
- A közösségépítést tulajdonképpen a nyitással egy időben meg is kezdjük! A nyári szünet utolsó hetében megrendeztük első napközis táborunkat, egész napos programmal, háromszori étkezéssel, játékokkal és persze sok-sok tenisszel. Ahogy az imént említettem, augusztus 31-én a hivatalos megnyitó keretein belül, ingyenes családi nappal folytatjuk, majd szeptember 28-án Play and Stay versennyel készülünk. A téli szezonban pedig minimum havonta egyszer, hétvégén tematikus versenyeket szervezünk majd.

 

molnar ta

 

- Lát-e esélyt arra, hogy sikerül olyan tehetséges gyerekeket kinevelniük, akik képesek lesznek a továbbfejlődésre, esetleg hazai vagy nemzetközi versenyeken való sikeres szereplésre?
- Hisszük, hogy mindent az alapoktól kell kezdeni, számunkra az új pálya nagy lehetőség. Fontos, hogy a kezdők a lehető leghamarabb profi oktatásban részesüljenek már tanfolyami keretek között is. Ha ügyes a gyermek, és kedve is van, átléphet versenytenisz szakosztályunkba, ahol minden lehetőséget megkap karrierje beindításához. Budapesten sok ilyen sikertörténetünk van.

- Teniszéletet teremtünk veletek! szól az akadémia szlogenje. A gyermek- és ifjúsági tenisz kiépítésén kívül, milyen lehetőségeket biztosítanak budakeszi lakossága számára? Lesz-e lehetőség a felnőtt lakosság részére is egyéni oktatások igénybevételére vagy pályabérlésre?
- Hazánktól nyugatra a teniszpálya nem csak sportolásra való. Egyfajta társadalmi élet folyik a pályákon. A mindennapok rohanásából kiszakadva, miközben sportolnak, ott találkoznak, beszélgetnek az emberek, jól érzik magukat. Természetesen Budakeszi felnőtt lakossága előtt is nyitva áll a kapu, sőt… Terveink szerint nem csak egyéni oktatásban részesülhetnek vagy pályát bérelhetnek, hanem idővel szeretnénk csoportos edzéseket is tartani, a hazai bajnokságokban amatőr és fél-amatőr csapatokat indítani, ahogy azt Budapesten is tesszük. Hétvégenként amatőr versenyeket, eseményeket szervezünk majd, hisz tudjuk a tenisz közösségépítő szerepe óriási. Miért ne valósulhatna meg ez Budakeszin is...

 

Cím: 2092 Budakeszi, Márity László u. 17.

Telefon: 06-20/805-6363
info@molnarteniszakademia.eu

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső