Huszonkettedik alkalommal rendezték meg Keszthelyen a Helikon TC hagyományos villanyfényes versenyét.

Négy csoportban, összesen 24 páros indult csatába a Balaton-parti város különleges hangulatú viadalán.

Rajt előtti csoportkép, még nappali fényben - Fotó: Góth Imre

 

Az augusztust éjszakai teniszversennyel indította a Helikon TC, mely közben elkezdte a felkészülést hagyományos nemzetközi szenior viadalára is - tudósít az eseményről a zaol.hu hírportál.

A Helikon TC idén már huszonkettedik alkalommal rendezte meg éjszakai amatőr teniszversenyét. Idén 24 páros nevezett a viadalra – a házigazdák és a szintén keszthelyi Sun TC versenyzői mellé érkeztek indulók Székesfehérvárról, Nagykanizsáról, Marcaliból, Zalaegerszegről és Budapestről is. Négy pályán zajlott a küzdelem, de az utolsó mérkőzés így is hajnali 2 óra 14 perckor ért véget. Elismerést érdemelnek a versenyzők, akik a csodás környezetben, óriási küzdelmeket vívtak. A verseny rangját emelte, hogy ott volt a pályán Mészáros László többszörös magyar bajnok is, aki a szeniorok korosztályos világranglistáján is előkelő helyen áll.

A játéktudás alapján a szervezők négy csoportban osztották a résztvevőket. Közülük az első helyezettek, A csoport: Szabó Zsolt, Farkas Kornél. B: Pécsi Attila, Szakács Attila. C: dr. Hérincs András, Huppán András. D: Ruttkay László, Árr Richárd.

A viadal zárása után Horváth Imre, a Helikon TC elnöke további terveikről is beszélt:

– A következő versenyünket szeptember 2-7. között bonyolítjuk le. Ez lesz a hagyományos magyar nemzetközi szenior teniszbajnokság, melyre 250–300 résztvevőt várunk, közösen a szervezésben besegítő Sun Teniszklubbal. Idén is Európából jönnek majd a legtöbben, de a távolabbi földrészekről érkezők is megcsillogtatják majd a tudásukat.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2019

Pályakereső