Több mint háromszázötven teniszező indul augusztus 5-18. között a szabolcsi megyeszékhelyen rendezendő országos korosztályos teniszbajnokságon.

Tavaly a fiatalok vidékbajnokágának adott otthont a város, most egy szinttel magasabbra léptek: 26 esztendővel ezelőtt volt utoljára ob-házigazda Fucsovics Marci szülővárosa.

 

Becser Zoltán, a Marso Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a kéthetes versenyen a 12-18 éves korosztály hazai legjobbjai közel ezer mérkőzést fognak lejátszani.

Az országos bajnokság a legrangosabb korosztályos teniszverseny Magyarországon, melynek a szabolcsi megyeszékhely legutóbb 1993-ban adott otthont. A nyíregyházi teniszcentrum pályáin naponta körülbelül száz mérkőzést játsszanak majd; a négy korcsoport egyéni és páros számai mellett hatvannégy együttessel csapatversenyt is tartanak, melyen a vidék- és a Budapest-bajnokságon legjobban szerepelt csapatok indulhatnak.

Az egyéni versenyszámokban a ranglista alapján a legjobb negyvennyolc teniszező vehet részt a versenyen – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Becser Zoltán szerint a legidősebb korosztályban olyan ifjú teniszezőkkel is találkozhat a közönség, akik néhány hete a Roland Garroson vagy a wimbledoni teniszbajnokság junior versenyein szerepeltek.

„Az augusztusi bajnokság előtt sem marad tenisz nélkül Nyíregyháza, július 27. és 29. között rendezik meg a Somlai Sándor Emlékversenyt, amelyen méltó módon szeretnénk emlékezni a Marso Kft. egyik alapító tulajdonosára. Ez  a legnagyobb összdíjazású felnőtt verseny idén Magyarországon. A férfi és női viadal összdíjazása 450 ezer forint lesz” – mondta Poroszka Norbert, a Marso Tenisz Centrum Egyesület ügyvezetője.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere biztatónak nevezte a tenisz fejlődését a városban, mint mondta, az önkormányzat a sportág helyi infrastruktúrájának fejlesztésére és az utánpótlásképzés támogatására hosszú távú koncepcióval rendelkezik.

A Marso Kft. 2017 végén vette át a helyi teniszklub működtetését, 2018 márciusában adták át a húszmillió forintos beruházással megújult teniszcentrumot. A létesítményben tizenöt salakos pálya áll a teniszezők rendelkezésére, a téli időszakban pedig egy vadonatúj, háromrétegű hőszigetelt teniszsátort alakítottak ki, amely három pályát fed le.

A több éves fejlesztési koncepció részeként felújították az ülőhelyeket, korszerűsítették a világítást és 50 tonna új salakkal javították a pályák állapotát.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2019

Pályakereső