A viharsarki megyeszékhely hagyományos sporthétfőjén a tenisz is bemutatkozott a Szent István téren. 

A legkisebbek pónilovakkal ismerkedhettek, de lehetett teniszezni, volt önvédelmi bemutató és a női labdarúgó klub játékos foglalkozásába is bekapcsolódhattak a gyerekek.

Július 8-án délután újabb sportágak tartanak bemutatót Békéscsabán.

Csabai sporthétfő a főtéren - Fotó: Ujházi György

 

A Tréning Center SE például mini teniszbemutatóval várta a gyerekeket. Mihály Dániel, a klub fiatal versenyzője a behir.hu tudósítójának megjegyezte: azért szereti a teniszt, mert gyorsan kell futni, jó állóképességet igényel.

Mihály István, a Tréning Center SE elnöke, teniszoktató, teniszedző a 7.Tv Kezdőkör magazinjában beszélt a Békés megyei tenisz helyzetéről. E beszélgetésből idézünk:

– Békés megyében nagyon népszerű sport a tenisz, a megyeszékhelyen kívül például Gyulán, Orosházán, Vésztőn, Szeghalmon és Sarkadon is elég sok lehetőség van erre. Oktatók is vannak ezekben a klubokban, ahol foglalkoznak akár versenyszintű oktatással is.

– Békésben a megyei szintű csapatbajnokság elég erős. A futballistától, a kézilabdázókig elkezdve nagyon sok csapatsportot űző ember is teniszezik, sokan itt is ragadtak, és megpróbálják a megyei szintű versenyzést. Van, aki feljebb is jut és az OB-szintű csapatjátékban vesz részt. Megyénkben jelenleg a legmagasabban jegyzett játékos az OB II-es szintű versenyző, a gyulai klubnak van másodosztályú csapata. Volt első osztályú csapata Békéscsabának, az Előre Tenisz Klubnak is. Sajnos most ott nincs olyan utánpótlás, aki ezt a szintet megütné.

– A Tréning Center SE-nél milyen lehetőség van a teniszezésre? Hogyan lehet hozzáfogni?

– A mi egyesületünk 2004 óta működik, azóta foglalkozunk hobbitenisszel. Amit mi megcéloztunk, az az átlagos hobbitenisz, és ebbe sokan beleférnek. A versenytenisz már nehezebb dió, ahhoz nagyobb stáb kell, és kell egy olyan háttér, amit sajnos mi még most sem tudunk teljes mértékben biztosítani. Edzőink természetesen vannak, akik kiválóan tudnak a gyermekekkel és a felnőttekkel is foglalkozni.

– És egyre többen járnak…

– Igen, és mi próbálunk is kicsit előrébb lépni. Van fedett lehetőségünk is, ezért télen is lehet folytatni a teniszt nálunk. Jelenleg három helyen van kimondottan teniszre alkalmas létesítmény, Szarvason, Gyulán, és nálunk Békéscsabán. Ez sajnos az egyik oka annak, hogy lassabban fejlődik itt a tenisz, hiszen sok helyen több hónap kiesik. Most viszont nyári időszak van, lehet tehát teniszezni eleget.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső