Vasárnap délután érkezett meg a magyar delegáció Horvátországba, a Champions Bowl hétfőn kezdődő világdöntőjére. 

Az együttesben a hazai kvalifikációs torna győztesei mellett öt szabadkártyás játékos is helyet kapott, így összesen tizenhárom fiatal teniszező képviseli hazánk színeit.

Az umagi magyar küldöttség a nyitányon (Varga Oszkár később érkezett)

 

Az Adriai-tenger partvidékének legnagyobb teniszközpontja, az Umag Tennis Academy nem kevesebb mint huszonöt salakos pályával várja a harminckét országból érkezett kétszázhatvan játékost, a jövő nagy bajnokait.

Az ötödik alkalommal sorra kerülő világdöntőn, négy kontinens 9-16 éves reménységei, egy héten át mérik össze tudásukat. A sorozat végén a legjobb nemzetet is díjazni fogják, tavaly Spanyolország érdemelte ki a trófeát, ráadásul másodszor.

Az umagi viadal azonban sokkal több egy hagyományos nemzetközi tornánál.

A mérkőzésekkel párhuzamosan előadásokon és műhelybeszélgetéseken vehetnek részt a játékosok és edzőik, a szórakozásról pedig vetélkedőkkel, zenés rendezvényekkel és érdekes szabadidősportos elfoglaltságokkal gondoskodnak a szervezők.

A résztvevők számára persze a tenisz lesz a legfontosabb és a végső győzelem!

Valamennyi egyes szám győztese nemzetközi Wilson szerződést kaphat a sok más értékes díj mellett, amelyek egy részét a partnerakadémiák biztosítják.

A magyar delegációt Bogyó Tamás, az I. Hungarian Champions Bowl rendezési jogával rendelkező NEXON-Dunakeszi Teniszklub vezetőedzője kísérte el Umagba, aki bár nem ismeri a teljes nemzetközi mezőnyt, bizakodóan vágott neki az utazásnak:

− Ebben a korosztályban természetesen még nem az eredmény az elsődleges, hanem a tapasztalatszerzés, én mégis jó eredményeket várok a játékosoktól. Szerintem erős a csapatunk, hiszen Bíró Melinda, Kincses Kolos, Zsembery András és Kis-Czakó Eszter fiatal kora ellenére már nemzetközi szinten is megmérette magát. Jó kedvű, egységes a társaság, s ez bizonyára sokat hozzátesz majd a pályán nyújtandó teljesítményükhöz is. Számunkra mindenesetre nagy megtiszteltetés a részvétel, s az, hogy idén végre magyar játékosok is pályára léphetnek ezen a színvonalas viadalon – tájékoztatta honlapunkat Bogyó Tamás, miután a küldöttség megérkezett Umagba.

Az I. Hungarian Champions Bowl győztesei, valamint szabadkártyásai, akik a magyar színeket képviselik a világdöntőn:

Fiúk: Zsembery András (2006), Kincses Kolos (2007), Marosvölgyi Dániel (2008), Varga Oszkár (2009). Wild Card: Szalai Kristóf (2007), Ajtai Márk, Ajtai Dávid és Marosvölgyi Barnabás (2009)
Leányok: Kis-Czakó Eszter (2006), Bíró Melinda (2007), Hegedűs Alicia Amira (2008), Kardos Lora (2009). Wild card: Komlódi Kiara (2006)

 

umag 2

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső