Ez a család már három generáció óta részt vesz a Maccabi-játékokon.

Ismerjük őket mindannyian, hiszen ezernyi szállal kötődnek a hazai teniszsporthoz. Harminc esztendeje a Hole-házaspár, Andrea és György indította el hosszú sorozatot.

A Hole-Hadad család a Maccabi hátékokon - Fotó: EMG2019

 

Hole Andrea ezúttal önkéntesként segítette a budapesti Maccabi Európa Játékok teniszversenyeit, de 1989-ben, éppen 30 éve, Tel Avivban teniszben maga is résztvevője volt a Maccabi Világjátékoknak, méghozzá férjével és két gyerekével, Sandrával és Viktorral együtt.

A családfő, Hole György az 1983-ban indult színes Tenisz Magazin alapító főszerkesztője volt, s 1991-től 1992-es tragikus haláláig a Magyar Tenisz Szövetség elnöke is lett. A Bp. Spartacus csapatában szintén teniszező Hole Sandra pedig elnyert egy amerikai egyetemi ösztöndíjat. Ott megismerkedett az izraeli Davis Kupa csapatban is szerepelt Amir Haddaddal, akivel később összeházasodtak. Lányuk, Haddad Noa most 15 éves, a budapesti Lauder iskolában tanul, és a magyar csapat tagjaként most először vett részt Maccabi-játékokon, éppen 30 évvel nagymamája után. A nemrég zárult budapesti viadalon párosban német társával bronzérmet nyert a junioroknál.

S hogy még teljesebb legyen a család sportos kötődése: Sandra ma is gyakori szereplője a tenisz egyre növekvő testvérsportága, a padel versenyeinek, s 2018-ban női párosban és vegyespárosban magyar bajnoki címet is nyert.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2019

Pályakereső