A balatonboglári BBTC-tenisztelepen rendezték az országos amatőrbajnokság küzdelmeit. Hőség és hatalmas mezőnyök, nagyszerű házigazda.

A vegyespárosok döntőjét nem tudták lejátszani, későbbi időpontban Budapesten lesz az aranymeccs.

A fővárosi Pillangó TK 41 esztendős edzője, Monostori Tamás nyerte Balatonbogláron az országos amatőrbajnokságot

 

A férfi egyesben 66, a szabadidős kategóriában 40, a nőknél 14 induló volt, párosban a férfiaknál 34, a nőknél 9 kettős szerepelt, vegyespárosban 15 duó nevezett.

- Szerencsénk volt az idővel, de jövőre már pénteken reggel megkezdjük a küzdelmeket - mondta honlapunknak Kádár László versenybíró, aki az MTSZ két munkatársával, Kiss Gabriellával és Guti Jánossal állt a vártán, s vezényelte a hatalams mezőnyöket felsorakoztató viadalt. - A bogláriak nagyszerű házigazdák voltak, s mivel állandóan tíz fölötti pályán lehetett játszani, sikerült csaknem lezárni a küzdelmeket, csupán a vegyespáros döntőt nem tudtuk befejezni. Köszönhetően annak, hogy sokan több számban is eljutottak a végső szakaszba, Guruz Fanni például megnyerte az egyest, s mindkét páros kategóriában döntőbe jutott.

A férfiaknál az egyik nagy esélyes, Besser Franz két nyertes mérkőzés után feladta a folytatást.
- Az elődöntőben csodálatos csatát hozott a Monostori-Nyírő mérkőzés, mely 9:7-es eredménnyel zárult. A finálé egészen más jellegű mérkőzést hozott, s noha ez is 9:7-tel zárult, a hosszú labdamenetek, a biztonsági játék jóvoltából több mint két órán át csatáztak az aranymeccs résztvevői.

Férfiak
Egyes:
1. Monostori Tamás (7.), 2. Klimasevszky András (2.), a döntőben: 9:7, 3. Nyírő Richárd (1.) és Fábián Ákos (3.).
Szabadidős egyes:
1. Fehér Csaba (4.), 2. Veres István (a döntőben: 9:8), 3. Horváth Péter (1.) és Hargitai-Kiss Krisztián.
Páros:
1. Juhász István, Vitsek Iván, 2. Nyitrai Balázs, Muharos Péter (7.), a döntőben: 9:1, 3. Kováts Zsolt, Neumayer Márk (3.) és Rados Csaba, Lengyel Máté.

Nők
Egyes:
1. Guruz Fanni, 2. Csentei Orsolya (a döntőben: 9:8), 3. Balta Rózsa (1.) és Morhardt Veronika (2.)
Páros (csoportmeccsek után hármas körmérkőzéses döntő): 1. Balta Rózsa, Bruckner Judit, 2. Guruz Fanni, Kovács Zsuzsanna (egymás ellen: 9:4), 3. Örsi Anikó, Wágner Judit

Vegyes páros: a döntőt későbbi időpontban Budapesten vívja a Guruz Fanni, Őri Ádám és Kovács Zsuzsanna, Kováts Zsolt duó, 3. Balta Rózsa, Tímár Dénes (1.) és Misalek Kata, Nyírő Richárd

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2019

Pályakereső