Pénteken három korosztály is pályán lesz: a 14-esek egyéni versenyének finise mellett rajtol a 16-os és 18-as korcsoport csapatbajnoksága.

A nyíregyházi Marso Tenisz Centrum pályáin ott a teljes hazai utánpótlás.

 

Elsőként a 14 esztendősök végeznek a bajnoki küzdelmekkel, hiszen a csb már befejeződött, s hajrához érkezett az egyéni verseny is.

A fiúknál három kiemelt már a 16 közé jutásért vívott csatákban elvérzett, mindhárman a felső ágat "könnyítették" meg korai távozásukkal.

A 13. kiemelt Grossmann Maxim (Vasas) mindössze két játékot tudott nyerni a Visontai Milán elleni meccsen - az MTK ifjú teniszezője 6:0, 6:2-re nyert. Varga János (Match Point) a 16. kiemelt Knoth Félix (Árpádföld) ellen győzött 6:1, 6:0-ra, Szabó András (Pasarét) pedig a 12. helyen jegyzett Fehér Alexandert  (MTK) búcsúztatta 4:6, 6:2, 6:2-vel.

A legjobb nyolc között aztán helyreállt a világ rendje: a rangsor legjobbjai jutottak az elődöntő kapujába.

A pénteki összecsapások a négy közé jutásért:
Mészáros (MTK, 1.)-Kisantal (MTK, 7.), Márki (Game Tennis, 3.)-Sávay (Vasas, 5.), Kőszegi (Future TT, 6.)-Gubi (MTK, 4.), Halmos (Pasarét, 8.)-Hornung G. (BBTC, 2.)

Párosban: Mészáros, Sávay (MTK, Vasas)- Kőszegi, Kuthy (Future, Vasas) és Grossmann, Zsemberi (Vasas, Pillangó)-Markovits, Pálfi (Vasas, GYAC) mérkőzéseket rendeznek a döntőbe jutásért.

 

A lányoknál nem volt ennyire egyenes az egyéni viadal táblája, ugyanis Dinnyés Lili (Paks) borított a renden, s a nyolc közé jutásért 6:2, 6:2-re verte a 4. kiemelt Kuti Alizt (Pillangó). A következő fordulóban azonban már alulmaradt a szegedi Kis-Czakó Eszterrel szemben, aki két háromszettes győzelme után ezúttal két játszmában diadalmaskodott (6:3, 6:4). A döntőbe jutásért visakodók között tehát az 1., 2. és 3. kiemelt mellett a 10. helyen jegyzett játékos lehet ott.

Az elődöntőben:
Molnár Kitti (Metro RSC, 1.)-Berényi Eszter (Tenisz Műhely, 3.) és Kis-Czakó Eszter (Gellért SE, 10.)-Fenyves Gréta (Normafa, 2.)

Páros elődöntők:
Fenyves Gréta, Molnár Kitti (Normafa, Metro, 1.)-Kószó Petra, Varga Viktória (MTK, Marso) 6:1, 6:1, és Berényi Eszter, Csibrák Antónia (Tenisz Műhely, SZVUK)-Dinnyés Lili, Eperjesi Kata (Paks, Pillangó) 6:1, 6:4

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2019

Pályakereső