A 14 esztendősök kedden este bajnokot avattak a csapatbajnokságon, szerdán pedig már az egyéni viadal meccsein léptek pályára a nyíregyházi Marso Tenisz Club pályáin.

A legjobb 32 közé jutásért csatáztak a fiúk az országos korosztályos bajnokság egyéni versenyeinek nyitányán. A lányok egy körrel előrébb tartanak.

Edzők a figyelőállásban: Nemes Gábor, Babos Csaba és Enyedi János - Fotó Facebook

 

A fiúknál a kiemeltek még pihentek, ők csütörtökön kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

A selejtezők nem hoztak meglepetést, a kvalifikáció kiemeltjei közül egyedül Jilly Ádám (Alfa TI) búcsúzott idő előtt, a többiek könnyedén, játszmaveszteség nélkül vették a számukra egylépcsős akadályt. A nap során volt néhány szoros csata: Lovas Balázs (Match Point)-Nagy Gergő (Sportmánia) 0:6, 6:1, 10-8, Ganbat Máté (SVSE)-Selymes Péter (Szentes) 6:4, 2:6, 10-6, Beregszászi Milán (DUSE)-Géresi Olivér (MTK) 4:6, 6:1, 10-8, ám a győztesek aztán elbuktak a kiemeltek elleni második fellépésükön. Kivétel a pasaréti Tófalvi Marcell, aki a Jilly elleni 6:2, 6:1 után a feljutásért Galla Barnabást (MTK) is legyőzte (6:2, 6:2), így ott lehet a főtáblán, s csütörtökön Bíró Marcell (Gellért) ellen mérkőzik a 32 közé jutásért.

A főtábla további meccsei nem hoztak meglepetést, kivétel nélkül kétjátszmás mérkőzéseken dőlt el a legjobb 32 közé jutás.

A lányok egy lépéssel előrébb járnak: ott már kialakult a főtáblás 16-ok mezőnye. A kiemeltek közül csupán a 15. helyen jegyzett Komódi Kiara (Dunakeszi) maradt le a hajóról, mivel a szoros első szett után összecsuklott, s a fehérvári Tóth Kata Martina (Kiskút TK) élt a lehetőséggel, s 6:7(2), 6:2, 6:0-ra nyert. Mivel korábban szintén győzött, immár a legjobb 16 közötti pozícióval büszkélkedhet, s csütrötökön az 1. kiemelt Molnár Kitti  (Metro RSC) ellen lép pályára.

A többi kiemelt viszonylag könnyedén abszolválta soros feladatát, mindössze a szegedi Kis-Czakó Eszter vívott háromjátszmás meccset: a Gellért SE versenyzője az elveszített első szett után nyert 4:6, 6:2, 6:2-re a dunakeszi Szilágyi Ágota ellen.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2019

Pályakereső