Nyíregyházán, az országos korosztályos bajnokságon az F14-es fiúk csapatbajnoki döntőjében az MTK Budapest 3-1-re nyert a Vasas Pirosak ellen. 

 A lányok versenyét a Rózsaszín Pillangók csapata nyerte

A Marso Tenisz Centrum pályáin szerdán reggel rajtol a korosztály egyéni versenye.

Az MTK nyerte az országos bajnokság első trófeáját - Fotó FacebookAz MTK Budapest I. csapata veretlenül nyerte a csoportkört (egyaránt 4-0 a soproniak és a zuglói Kék Lepkék ellen, 3-1 a Dunakeszi ellen). A másik ágon a Vasas-Piros végzett hasonlóan makulátlan mérleggel (GYAC 4-0, SVSE-GYSEV II. 3-0, MTK III. 3-1), így a két fővárosi együttes vívhatta a 14 éves fiúk aranymeccsét.

A döntőben az MTK 3-1-re diadalmaskodott a Vasas ellen, míg a bronzéremért a két nyugat-magyarországi klub csatájában a Győri AC diadalmaskodott a Soproni VSE-GYSEV I. csapata ellen.

A bajnokcsapat tagjai: Mészáros Patrik, Gubi Trisztán, Kisantal Botond, Géresi Olivér, Győri Lóránt Krisztián és Fehér Alexander - csapatvezető: Enyedi János. Az ezüstérmes Vasas Pirosak gárdája: Sávay Zalán, Grossmann Maxim, Markovits Milán, Kuthy Kolos - csapatvezető: Fonó László. A bronzérmes győriek csapata: Pálfi Zoltán, Eisenkolb Máté és Galló Ákos - csapatvezetők: Berecz Benedek és Berecz András

A további sorrend: 5. Nexon Dunakeszi TK, 6. MTK Budapest III., 7. Kék Lepkék, 8. SVSE-GYSEV II.

A lányoknál a csoportmeccsek második napján nagy csatát hozott a Gellért SE-SVSE-GYSEV I. csoportelsőségről döntő mérkőzése (2-2, 5-4), míg a másik ágon a Rózsaszín Pillangók begyűjtötte marmadik győzelmét is (3-1 az SVSE-GYSEV II és a Fortuna SE ellen, 3-0 a dunakeszi együttes ellenében).

Az első helyről döntő csatában Rózsaszín Pillangók 3-1-re nyertek a szegediek ellen, így a zuglóiak repültek fel kedden késő este a dobogó legmagasabb fokára. A Gellért SE lett a második, míg a Nexon Dunakeszi TK csapatának jutott a bronzérem. A soproni gárda végzett a negyedik helyen, a Fortuna játék nélkül lett az ötödik, így a győri Panakor és az SVSE-GYSEV II zárta a mezőnyt.

 

rozsaszin pillangok l14 2019

 

Az aranyérmes Rózsaszín Pillangók együttese: Kuti Alíz, Eperjesi Kata, Takács Anna, Regős Anna - csapatvezető: Monostori Tamás. A második helyezett szegediek összeállítása: Major Stella, Kis-Czakó Eszter és Mendre Mirtill - csapatvezető: Trója Tibor. A bronzérmes Dunakeszi csapata: Komlódi Kiara, Szilágyi Ágota, Quittner Dóra és Pukkai Réka - csapatvezetők: Punyi Gábor és Szűcs Csaba.

Szerdán reggel 9 órától az F14-es fiúk mérkőzéseivel kezdődik az egyéni bajnokság.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2019

Pályakereső