A két elsőséget szerzett a magyar fővárosban zajló 15. European Maccabi Games küzdelmein a 40 esztendős Váci Balázs.

Több mint kétszáz teniszező versenyzett egy héten át a budai Park TK pályáin.

Váci Balázs - Fotó: Facebook

 

Váci Balázs korosztályos játékosként annak idején minden korcsoportban nyert magyar bajnokságot, egyéniben és párosban is volt aranyéremes a kilencvenes évek második felében, s aztán a felnőttek között is begyűjtött egy országos bajnoki címet, amikor 1998-ban az LRI Malév nyerte a hazai csapatbajnokságot.

Szeniorként azonban ez az első rangos sikere, ráadásul nemzetközi versenyen, s egyből két versenyszámban is. A Budapesten zajló Európai Maccabi Játékok küzdelmein a 35 év felettiek kategóriájában egyesben nem talált legyőzőre, szettveszteség nélkül végzett az élen, s Eiselmann Alexanderrel párost alkotva e kategóriában is a dobogó legmagasabb fokára állhatott (2:6, 7:5, 10-8 a Liebkind, Gres finn, osztrák páros ellen).

Izmendi Károly versenybíró honlapunknak elmondta, hogy a Park Tenisz Klub 15 pályáján egy héten át zajlottak a küzdelmek.
- Jó hangulatú verseny volt, s szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk. Szükségünk is volt rá, hiszen több mint húsz ország mintegy 240 versenyzője vett részt a viadalon, s a vigaszágak meccseit is beleszámítva 31 számban hirdettünk eredményt.

A magyarok közül Szántó András és Müller András duója a 45 év felettiek párosában diadalmaskodott, míg Kis Erika az 55+ kategóriában, a Somlai Tibor, Kelen András kettős a 65 év felettieknél, Ungár Éva Judit  pedig a junioroknál, lett elődöntős.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2019

Pályakereső